Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Η παρουσία του Γιάννη Γκιόλα στην επιτυχημένη Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι

 

Κείμενο και φωτογραφικό υλικό από το πολιτικό γραφείο

του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα

 

Με μεγάλη επιτυχία έληξε η 7η γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου που έγινε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στο Κρανίδι, στην κατάμεστη από Κρανιδιώτες και επισκέπτες, πλατεία του Δημοτικού Σχολείου.

 

Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλίες και χαιρετισμούς, του Δημάρχου Ερμιονίδας, των βουλευτών του νομού Αργολίδας και των Περιφερειακών συμβούλων.

 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των καλύτερων έργων.
Το 1ο βραβείο για τον καλύτερο διάκοσμο με θέμα την Ελιά, απέσπασε το εστιατόριο «Καλλιδρόμι», που μαγειρεύει στο Κρανίδι παραδοσιακά φαγητά, με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

 

Τον χορό έσυραν η χορευτική ομάδα του δήμου Ερμιονίδας και ΑλμυρήςΚορινθίας. Ζωντανή ορχήστρα κάλυψε μελωδικά την γιορτή, σκορπίζοντας κέφι και χαρά σε όλους.

 

Γευσιγνωσία, νοστιμιές και δοκιμές ελαιολάδου, ελιόψωμο, ελιές τσακιστές, ξιδάτες και θρούμπες, χαλβάδες και λιχουδιές με ελαιόλαδο, προσέφεραν στον κόσμο το Λαογραφικό κέντρο Κρανιδίου, το Λαογραφικό Εργαστήρι, το εστιατόριο Καλλιδρόμι και το Λαογραφικό κέντρο Διδύμων.

 

Το λάδι Κρανιδίου αναγνωρίστηκε ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και είναι Π.Ο.Π. από το 1996. Αποτελείται από ποικιλίες 80% μανάκι και 20% κορωναίικη. Πρόκειται για δύο ποικιλίες γηγενείς, που παράγουν ένα βελούδινο, μαλακό και αρωματικό ελαιόλαδο με έντονο χαρακτήρα και πλούσιο άρωμα φρέσκου καρπού.

 

Η ένδειξη ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΟΠ, χρησιμοποιείται για την περιγραφή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, από ελιές καλλιεργούμενες στα διοικητικά όρια όλης της Επαρχίας Ερμιονίδας.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα, για την παραγωγή του γίνεται η καλύτερη δυνατή επιλογή με βάση τον ποιοτικό κώδικα, από τους δεκάδες μικροκαλλιεργητές της Ερμιονίδας, που εξειδικεύεται στην παραγωγή ελαιολάδου εδώ και χιλιάδες χρόνια, παράγοντας ένα από τα ποιοτικότερα ελληνικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα.

 

ΚΑΛΗ ΣΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.