Η «Απέναντι Όχθη» διεκδικεί την ψήφο των καθηγητών για το ΠΥΣΔΕ Αργολίδας

 

Ανακοίνωση της Ομάδας εκπαιδευτικών για τη συλλογική δράση
«Απέναντι Όχθη» για τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Αργολίδας

 

Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ επιμένει να λειτουργεί ως «ομάδα εκπαιδευτικών», όχι επαγγελματιών συνδικαλιστών, εκφράζοντας μια μορφή συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που χρειάζεται ο κλάδος. Βασικές μας αρχές η συλλογικότητα, το σαφές πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο αλλά και η πολυσυλλεκτικότητα, η από κοινού και πρωτογενής επεξεργασία των θέσεων της ομάδας και όχι η αναπαραγωγή προκάτ κομματικών/παραταξιακών τοποθετήσεων.

 

Στεκόμαστε απέναντι στα μονοπρόσωπα σχήματα πολιτικής ορθοδοξίας και υπερασπιζόμαστε τη συλλογική έκφραση. Απορρίπτουμε τον εύκολο δρόμο της ανάθεσης του αγώνα για ένα καλύτερο σχολείο και μια δικαιότερη κοινωνία στον επαγγελματικό συνδικαλισμό, που έχει δείξει και τα όρια και τις παθογένειές του.

 

Διαπιστώνοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το ΠΥΣΔΕ κατά την περίοδο της μονοκρατορίας της ΔΑΚΕ, στις εκλογές ΠΥΣΔΕ 2018 διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων για να προασπιστούμε το δικαίωμα του μάχιμου εκπαιδευτικού να εκπροσωπείται από αιρετούς που λειτουργούν ως συνάδελφοι, μακριά από πελατειακές λογικές ή λογικές συνδιοίκησης και συνδιαχείρισης.

 

ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

 

• Την ερμηνεία και εφαρμογή της χαώδους νομοθεσίας αλά καρτ και κατά περίπτωση
• Την ενίσχυση του δικτύου πελατειακών εκδουλεύσεων που χρόνια τώρα έντεχνα ανα-παράγεται
• Την απουσία ελέγχου και την αδιαφάνεια.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

 

• Πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα με δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων.
• Γνωστοποίηση των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζουν τα Υ.Σ.
• Μετατροπή των προβλημάτων των συναδέλφων που εμπλέκονται στις διαδικασίες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από ατομικά σε συλλογικά.
• Εναλλαγή των αιρετών – ανακλητότητα – περιορισμό της εκπροσώπησης θητείας στα Υ.Σ.
• Άρνηση νομιμοποίησης αντιεκπαιδευτικών μέτρων
• Επικοινωνία, συνεργασία και λογοδοσία στις κατά τόπους ΕΛΜΕ.
• Προώθηση θεσμικών αλλαγών για να διασφαλιστεί μια άλλη λειτουργία των Υ.Σ.

 

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν είναι τυπική, γραφειοκρατική, πελατειακή διαδικασία.

 

Καλούμε τον κλάδο να μας στηρίξει με την ψήφο του για να αντιστρέψουμε τους συσχετισμούς, να σπάσουμε το απόστημα της αδιαφάνειας και των πάσης φύσεως εκδουλεύσεων

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ
Ομάδα εκπαιδευτικών για τη συλλογική δράση

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια