Γιορτή της Ελιάς στο Κρανίδι

 

Ο Δήμος Ερμιονίδας, η Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου, το Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας και οι Εθελοντικές Ομάδες Δ.Ε σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την γιορτή της ελιάς, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Κρανιδίου.

 

Στην εκδήλωσή θα συμμετέχουν οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας καθώς και οι ελαιοπαραγωγοί και οι έμποροι. Στο πλαίσιο του εορτασμού ο Δήμος διεξάγει διαγωνισμό για την βράβευση του καταστήματος, που θα διακοσμήσει την βιτρίνα του με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, έχοντας ως κεντρικό θέμα την ελιά.

 

Από τις 11 το πρωί στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα και άφθονο κρασί σε όσους παρευρεθούν και τιμήσουν την γιορτή. Παράλληλα θα γίνει η βράβευση τριών μαθητών από το Γυμνάσιο, για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, με θέμα την ελιά και ενός καταστηματάρχη, για την πιο εμπνευσμένη βιτρίνα.

 

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με γλέντι του οποίου την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν αναλάβει τόσο οι μουσικοί καλλιτέχνες της επαρχίας μας, όσο και η χορευτική ομάδα του Δήμου, σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα του Δήμου Κορινθίων.

 

Ο Δήμος τέλος απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους, όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν την εν λόγω εκδήλωση και να προβάλλουν τα προϊόντα τους.

 

Ευχαριστεί για την ενεργό συμβολή στη διεξαγωγή της γιορτής τους παρακάτω φορείς και ιδιώτες:

1. Ομάδα Αλληλεγγύης
2. Λαογραφικό Εργαστήρι
3. Λαογραφικό Μουσείο
4. Βιβλιοθήκη
5. Χορευτικό Δήμου Κρανιδίου
6. Σχολείο Α&Β Δημοτικό και Γυμνάσιο &Λύκειο Κρανιδίου
7. Καλλιτεχνική Ομάδα «Ερμιονιδείς»
8. Προσκόπους
9. Πολιτιστικό Σύλλογο « Φάρος»
10. Πολιτιστικό Σύλλογο Θερμησίας
11. Συνεταιρισμό Θερμησίας
12. Πολιτιστικός Σύλλογος Φούρνων Π.Ο.Φ.
13. Δημαράκη Βαγγέλη, Τυποποιητήριο Ελαιολάδου «Ερμής»
14. Ταβέρνα «Καλλιδρόμι»
15. Χορευτικό Σύλλογο Αλμυρής Κορινθίας «Φίλοι της παράδοσης».

 

Επίσης ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τους μουσικούς Μπουρίκα Δημήτριο και Κοροντίνη Ιωάννη, που τιμούν με τη φυσική και την καλλιτεχνική παρουσία τους.

 

Θερμά ευχαριστεί και το super market Α.Β. Βασιλόπουλος Κρανιδίου για την στήριξή του και την προσφορά των πρώτων υλών, για την κατασκευή των εδεσμάτων, που θα προσφερθούν από τις ομάδες.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια