Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Παρέμβαση Μανιάτη σε Φλαμπουράρη για διάσωση του «Φραγκίστα»

 

Πολιτική παρέμβαση μέσω επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τραπεζικά θέματα, Αλ. Φλαμπουράρη, έκανε ο Βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης, ζητώντας να παρθούν μέτρα προκειμένου η προσωρινή αδυναμία της εταιρείας ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές της υποχρεώσεις προς προμηθευτές και τους 700 παραγωγούς της Αργολίδας, να μην μετατραπεί σε οριστική αδυναμία και τελικά σε καταστροφή της οικονομίας της Αργολίδας.

 

Η παρέμβαση του Γ. Μανιάτη είναι απόλυτα συμβατή με τις δυνατότητες που παρέχονται στην κυβέρνηση από το σημερινό θεσμικό πλαίσιο. Ήδη, το θέμα αυτό έχει συζητήσει με κορυφαίους πολιτικούς και τραπεζικούς θεσμικούς παράγοντες.

 

Ο Γ. Μανιάτης έχει ζητήσει η ερώτησή του αυτή, να συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη.

 

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Κύριε Υπουργέ,

έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των 2.000 παραγωγών της περιοχής Αργολίδας και άλλων περιοχών της χώρας (Κορινθίας, Ηλείας, κ.ά.), καθώς και των 400 εργαζομένων, αλλά και των 700 απασχολούμενων εργατών γης, για το μέλλον της εξαγωγικής εταιρείας αγροτικών προϊόντων της εταιρείας με έδρα την Αργολίδα, GERFA – Γ.Ν. Φραγκίστας.

 

Λίγο πριν την έναρξη της εξαγωγικής περιόδου εσπεριδοειδών, η εταιρεία GERFA – Γ.Ν. Φραγκίστας, που λειτουργεί από το 1953 στην Αργολίδα και είναι ταυτισμένη με τις εξαγωγές εσπεριδοειδών της περιοχής, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις λειτουργίας της, εξαιτίας προσωρινών δυσχερειών αναφορικά με απρόβλεπτες συνθήκες που επηρέασαν τη ρευστότητά της. Έτσι, λόγω έλλειψης ρευστότητας, δεν μπορεί να υλοποιήσει για φέτος την παραλαβή γεωργικών προϊόντων από τους παραγωγούς με τους οποίους έχει μακροχρόνια συνεργασία στην Αργολίδα και ταυτόχρονα θα βρεθεί σε αδυναμία συνέχισης της απασχόλησης των 400+700 εργαζομένων της.

 

Είναι αντιληπτό ότι και τα δύο προβλήματα, εάν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα, θα έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην ήδη δοκιμαζόμενη από την κρίση τοπική οικονομία της Αργολίδας, αφού:

 

• θα επηρεάσουν δυσμενώς τις φετινές εξαγωγές εσπεριδοειδών και το εισόδημα των αγροτών σε μια κρίσιμη περίοδο, μετά μάλιστα από τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή
• θα επηρεάσουν δυσμενώς την απασχόληση και το εισόδημα όλων των εργαζομένων γης και των οικογενειών τους, και ασφαλώς το σύνολο της οικονομίας της Αργολίδας

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία, παρά τις προσπάθειες της, δεν μπορεί να βρει χρηματοδότηση για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε ρευστότητα, παρά την αδιαμφισβήτητη φερεγγυότητά της για δεκαετίες και τη σημαντική ακίνητη περιουσία που διαθέτει στην Αργολίδα και αλλού.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς θεωρεί η κυβέρνηση ότι μπορούν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα υλοποίησης των υποχρεώσεων της εταιρείας όσον αφορά στις εξαγωγές των προϊόντων, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή των αγροτών της Αργολίδας; Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση;».

 

 

     
2 Σχόλια
 • Avatar
  τριπολιτσώτης 30 Οκτωβρίου 2018

  Δεν φταίει η κυβέρνηση για το μάνατζμεντ της εταιρείας, μην τρελαθούμε. Να εκποιήσει από την ακίνητη περιουσία τη μεγάλη που έχει εδώ και αλλού όπως ισχυρίζεται και να αυτοχρηματοδοτηθεί. Δεν είδα τον κύριο Μανιάτη να μην ψηφίζει τις περικοπές που επιβλήθηκαν σε μισθούς και συντάξεις και τα Ελληνικά νοικοκυριά δεν κατάφερναν να αγοράσουν ούτε αυγό για να τηγανίσουν, όταν ήταν στην κυβέρνηση. Να μην πω για το τιμολόγιο του ρεύματος και των επικοινωνιών που έφτασε στο μέγιστο της Ευρώπης…

  7

  3
 • Avatar
  Μαρία Αγγελοπουλου 30 Οκτωβρίου 2018

  ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ GEFRA!!!!

  ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ!!!

  7

  6

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.