Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Γιατί ξηλώθηκαν και ξαναφτιάχνονται οι νησίδες στα Γεφύρια του Άργους

 

Στο ξήλωμα του κόμβου που αυθαίρετα είχε κατασκευάσει πριν από δύο χρόνια στα Γεφύρια του Άργους προχώρησε ο Δήμος. Δημιουργεί νέες νησίδες, μικρότερες από τις προηγούμενες, με νόμιμη πλέον μελέτη η οποία έχει λάβει τις ανάλογες εγκρίσεις.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνουν και άλλες διαμορφώσεις στην περιοχή, οι οποίες περιλαμβάνουν διαπλάτυνση πεζοδρομίων, κατάργηση τριών θέσεων πάρκινγκ κά.

 

Οι εργασίες είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2016 και αρχικά περιελάμβαναν και τη λειτουργία σιντριβανιών, ωστόσο έπειτα από ένα χρόνο σταμάτησε να λειτουργούν.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άργους, αρχιτέκτων μηχανικός Βασίλης Νίκας είχε ζητήσει από τον Δήμο να του γνωστοποιηθεί η εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη για τον κόμβο στα Γεφύρια, η εγκεκριμένη μελέτη κατασκευής του έργου και το όνομα του επιβλέποντα μηχανικού του έργου.

 

Παράλληλα, ο δημότης Γιώργος Βαβούλης είχε με αίτησή του στην Τροχαία καταγγείλει ότι οι νησίδες δημιουργούσαν εμπόδιο στα αυτοκίνητα και τους πεζούς.

 

Η Τροχαία είχε ζητήσει με τουλάχιστον δύο αιτήσεις της στο Δήμο να της γνωρίσει το ταχύτερο δυνατό πότε και από ποιον εκπονήθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη σχετικά με τις εργασίες και με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς αυτό να απαντηθεί.

 

Το θέμα έφτασε στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην Τρίπολη, το οποίο θεώρησε τις απαντήσεις αόριστες και γενικές. Διαπίστωσε «μη νόμιμες πράξεις και παραλείψεις» στην εκτέλεση του έργου καθώς δεν υπήρξε καμία μελέτη ή προϋπολογισμός και παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών «για την ποινική αξιολόγησή της».

 

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την ολοκλήρωση του έργου πριν από δύο χρόνια, η δημοτική αρχή και τα τοπικά ΜΜΕ πανηγύριζαν για «την καλαισθησία το έργου το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους».

 

Και τώρα, τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι: Γιατί να φτάσει ο Δήμος στο σημείο του ξηλώματος και της ανακατασκευής; Γιατί να υπάρξει αυτή η δαπάνη; Γιατί η μελέτη που έγινε τώρα να μην είχε γίνει τότε;

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.