Επίσκεψη Δέδε, Γκιόλα στις πληγείσες από τον τυφώνα περιοχές της Ερμιονίδας

 

Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργος Δέδες και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου την Ερμιονίδα, για μια εκ του σύνεγγυς ματιά στις πληγείσες από τον τυφώνα περιοχές της Επαρχίας.

 

Στο Δημαρχείο της Ερμιονίδας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή. Στη σύσκεψη που ακολούθησε έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους μηχανικούς της Υπηρεσίας. Ο Δήμαρχος εξέθεσε την όλη κατάσταση, αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί, με την φροντίδα για την απρόσκοπτη απορροή των ρεμάτων και την μέριμνα για την προστασία των ελαφρύτερων σκαφών με την ανέλκυσή τους στην ξηρά, που λήφθηκαν από τον Δήμο.

 

 

Επίσης, στην άμεση και επιτόπια παρέμβαση με μηχανήματα, για τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων.Όπως όμως αναφέρθηκε, το μέγεθος της βροχής ήταν υπερβολικό, αφού μέσα σε τρεις ώρες έπεσε το μισό της ποσότητας που αντιστοιχεί σε ολόκληρο το χρόνο.

 

Επακολούθησε συζήτηση όπου για την διαδικασία και την αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως τις σχετικές μελέτες και την ανάθεση των εργασιών, συνεισέφεραν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΟΜΕΔΙ και ειδικότερα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων  Θεόδωρος Τσουκαλάς, που συνοδευόταν από ακόμη μηχανικούς της Υπηρεσίας, οι οποίοι αποτελούσαν ομάδα συνεργατών του Γεν. Γραμματέα.

 

Ο κ. Δέδες υποσχέθηκε ότι εντός του Νοεμβρίου θα επακολουθήσει μια γενναία επιχορήγηση από μείζον ποσό που διατίθεται για την αποκατάσταση των ζημιών από τα τελευταία έντονα και έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν όλη τη χώρα.

 

Τέλος, όλοι όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη περιόδευσαν για μια επιτόπια θεώρηση της περιοχής της Κόστας και του Αγίου Αιμιλιανού, όπου είχαν επισυμβεί και οι μεγαλύτερες καταστροφές στο παράλιο μέτωπο.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια