Η ημερίδα για την «Ψυχική Υγεία και την Αλλεργία του Ανώτερου Αναπνευστικού» στο Βουλευτικό του Ναυπλίου

 

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου έγινε στο Βουλευτικό του Ναυπλίου ημερίδα με τίτλο: «Ψυχική Υγεία και Αλλεργία του Ανώτερου Αναπνευστικού». Εισηγητές ήταν ο Νικόλαος Μουσούρος, Ω.Ρ.Λ. Χειρουργός – Αλλεργιολόγος και ο Αλέξανδρος Μουσούρος, Κλινικός Ψυχολόγος ΒΑ, Msc – Ψυχοθεραπευτής CBT.

 

Το θέμα της εκδήλωσης αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού αναφορικά με τις ιατρικές και ψυχολογικές προεκτάσεις της αλλεργίας του ανώτερου αναπνευστικού.

 

Όπως αναφέρουν οι ομιλητές:

 

Άλλη μία Διεπιστημονική Ημερίδα “Ψυχική Υγεία και Αλλεργία του Ανώτερου Αναπνευστικού” έφτασε στο τέλος της. Ένα θέμα που αφορά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με πολλές – σημαντικές σωματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

 

Η παρουσίαση σαφώς βασίστηκε σε ερευνητικά δεδομένα της παγκόσμιας βιβλιογραφίας και σε κλινική εμπειρία. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον είναι ότι, οι Αλλεργίες έχουν αυξηθεί τον τελευταίο αιώνα και κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που διατυπώνεται συνεχώς με την παρουσίαση νέων ερευνητικών εργασιών παγκοσμίως.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Ναυπλιέων, το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το “Προσκήνιο” για τη συνδιοργάνωση της ημερίδας και την άψογη συνεργασία. Επίσης, να ευχαριστήσουμε την Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ υπό την διεύθυνση του κυρίου Νικολόπουλου, για την πλαισίωση της εκδήλωσης. Όπως και όλους εσάς που παρεβρεθήκατε, μας τιμήσατε με την παρουσία σας και εν τέλει κάναμε έναν υψηλού επιπέδου διάλογο. Εις το επανιδείν!