Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

Ενημέρωση σε παιδιά για την πρόληψη ατυχημάτων από την ΤΟΜΥ Άργους

 

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δράσεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, αντίστοιχα.

 

Το θέμα της εν λόγω δράσης, που αποτελεί τμήμα της θεματικής ενότητας «Ασφάλεια και πρόληψη ατυχημάτων», ήταν «Είμαι ασφαλής στο καθιστικό» και σκοπός της ήταν να γνωρίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους, που ενδέχεται να υπάρχουν γι’ αυτά στο χώρο του καθιστικού του σπιτιού και συγκεκριμένα τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με τα έπιπλα, τα γυάλινα και κεραμικά διακοσμητικά,τις ηλεκτρικές συσκευές, τα συρτάρια,τις πόρτες, τα παράθυρα και τις εστίες θέρμανσης(π.χ. σόμπα, τζάκι κ.ά.).

 

Το καθιστικό είναι χώρος ανάπαυσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας των μελών της οικογένειας μεταξύ τους και δεν αποτελεί κατάλληλο και ασφαλή χώρο για ταπαιχνίδια των παιδιών.Δεδομένου, μάλιστα, ότι όσο πιομικρά είναι τα παιδιά τόσο περισσότερο επιρρεπή είναι στα ατυχήματα, καθώς από τη φύση τους είναι γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ακόμα ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η χρήση του χώρου του καθιστικού για το παιδικό παιχνίδι. Η συμβολή δε των γονιών, των κηδεμόνων και των φροντιστών των παιδιών στην πρόληψη των ατυχημάτων και των συνεπειών τους για τα παιδιά είναι ζωτικής σημασίας.

 

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη και την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου παρουσίασαν στους μαθητές των ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση ακολουθούμενη από εκπαιδευτικό βίντεο.

 

Οι μαθητές επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συζήτηση, καταθέτοντας τόσο τις απορίες τους όσο και τις εμπειρίες τους στην ομάδα υγείας..
Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία»κ. Κούλη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη,καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.