Διακοπή λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στην Ερμιόνη – Ενέργειες Γκιόλα για επαναλειτουργία

 

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου περιήλθε σε γνώση του Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννη Γκιόλα η αιφνιδιαστική διακοπή της λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ερμιόνη.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Γκιόλας:

 

“Το γεγονός αυτό δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στους συναλλασσόμενους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες της Ερμιόνης και της γύρω περιοχής. Αδυναμία ταχείας εξυπηρέτησης, άνετης και απρόσκοπτης συναλλαγής, υποχρέωση πολύωρων και κουραστικών υποχρεωτικών μετακινήσεων για τους μη δυνάμενους να μετακινηθούν ευχερώς δι’ ιδίων μέσων και γενικότερη παρεμπόδιση της άνετης, έγκαιρης και ταχείας συναλλαγής πάσης φύσεως (εμπορικές πράξεις και λοιπές εργασίες διεκπεραιούμενες τραπεζικώς)”.

 

O βουλευτής άμεσα έσπευσε να γνωστοποιήσει το πρόβλημα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, προκειμένου να παρέμβει και επιδιώξει την λύση του δημιουργηθέντος θέματος με τον ταχύτερο και πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

 

 

Παρατίθεται η σχετική επιστολή του βουλευτή κ. Γιάννη Γκιόλα στον κ. Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη:

 

Κύριε Αντιπρόεδρε. Αγαπητέ Υπουργέ.

 

Θα ήθελα να σας επισημάνω ένα σοβαρότατο ζήτημα, που προέκυψε από την αιφνιδιαστική διακοπή της λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης στην κωμόπολη της Ερμιόνης στην επαρχία Ερμιονίδας Αργολίδας.

 

Η κωμόπολη της Ερμιόνης είναι η έδρα του πρώην Δήμου Ερμιόνης. Έχει μόνιμο πληθυσμό περί τους 3.500 κατοίκους, πλην όμως εκεί διαμένουν επίσης μόνιμα μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, κυρίως Δυτικοευρωπαίων συνταξιούχων, αλλά και νεότερων απασχολούμενων με τον τουρισμό και λοιπές επιχειρήσεις. Η Ερμιόνη διαθέτει λιμάνι, όπου εισπλέουν πλοία και ιπτάμενα δελφίνια, δρομολογημένα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς-Πόρος- Ύδρα- Ερμιόνη, με αξιόλογη κίνηση καθ’ όλο το έτος και όχι μόνο τη θερινή περίοδο. Εξίσου, στην ευρύτερη περιοχή της υφίσταται μεγάλος αριθμός παραθεριστικών κατοικιών, όπου διαμένει σημαντικός αριθμός των ιδιοκτητών και φιλοξενούμενων.

 

Στην κωμόπολη της Ερμιόνης υπάρχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, επαγγελματιών και καταστημάτων (περί τις 400 επιχειρήσεις).

 

Όλοι οι ανωτέρω, καθώς επίσης και οι αγρότες της πόλης και των όμορων τοπικών κοινοτήτων της Θερμησίας και Ηλιοκάστρου, εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης, στηρίζοντάς το δυναμικά, ώστε να λειτουργήσει αυτόνομα και πιστεύω με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

 

Περί τον Νοέμβριο του 2015, ανέστειλε την πλήρη εβδομαδιαία λειτουργία και το τότε λειτουργούν κανονικά Υποκατάστημα της Εμπορικής Τραπέζης και έκτοτε λειτουργεί μία μόνο φορά την εβδομάδα (Πέμπτη).

 

Έτσι θα φθάσουμε σε ένα πολύ δυσάρεστο και προκαλούν μεγίστη αναστάτωση και δυσχέρεια στις συναλλαγές σε όλη την Δημοτική Ενότητα της Ερμιόνης (δηλ. την ίδια την κωμόπολη, αλλά και τα χωριά Ηλιόκαστρο, Λουκαϊτι, Θερμησία και των διαμενόντων στις παραθαλάσσιες και όχι μόνο εξοχικές παραλίες αυτής, δηλ. Σαμπάριζα, Ακτής Πόρτο Ύδρας, Πετροθάλασσας κλπ.) γεγονός, της λειτουργίας δηλ. ενός μόνο καταστήματος Τραπέζης κι αυτό μόνο για μία ημέρα την εβδομάδα.
Θερμή παράκληση να καταβληθούν οι μέγιστες δυνατές προσπάθειες και παρεμβάσεις Σας για την συνέχιση της λειτουργίας, του Υποκαταστήματος της Εθνικής της Ερμιόνης.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια