Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

Ανδριανός: Ανάγκη άμεσης επισκευής των δύο ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου που είναι παροπλισμένα

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με θέματην ανάγκη άμεσης επισκευής των δύο ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου που είναι παροπλισμένα.

 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

Παροπλισμένα και εκτός λειτουργίας παραμένουν επί αρκετό καιρό τα δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου τα οποία έχουν καταγράψει πάνω από 300.000 χιλιόμετρα έκαστο καθώς τα απαιτούμενα κονδύλια για την επισκευή τους ύψους περίπου 6.000 ευρώ δεν έχουν εγκριθεί από την 6η ΥΠΕ. Προσωρινά πραχωρήθηκε ένα ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ, το οποίο δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

 

Επισημαίνεται ότι το ΚΥ Κρανιδίου εξυπηρετεί μια εκτεταμένη περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα και απομακρυσμένη από το πλησιέστερο νοσοκομείο, καθώς απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο.

 

Κατόπιν αυτών, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης έγκρισης των απαιτούμενων κονδυλίων για την επισκευή των δύο ασθενοφόρων, αλλά και ο προγραμματισμός αγοράς νέων τόσο για το ΚΥ Κρανιδίου, όσο και το ΚΥ Λυγουριού που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

 

Τούτων δοθέντων ερωτάται ο Υπουργός:

 

1. Με ποιες άμεσες κινήσεις θα διασφαλιστεί η τάχιστη επισκευή των δύο ασθενοφόρων του ΚΥ Κρανιδίου που σήμερα παραμένουν επί μήνες παροπλισμένα.
2. Αν υπάρχει προγραμματισμός για νέα ασθενοφόρα τόσο στο ΚΥ Κρανιδίου όσο και στο ΚΥ Λυγουριού.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.