Περιηγήσεις σε παλιό Ναύπλιο, Ακροναυπλία με θέμα τη συμβολή του αέρα στην εξέλιξη της πόλης

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πνοές Ανέμων» θα γίνουν εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου και στην Ακροναυπλία, από την την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου με θέμα: «Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου».

 

Διοργανωτές είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου – παράρτημα Ναυπλίου.

 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περιήγηση – ξενάγηση με αφετηρία το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου και κατάληξη την Ακροναυπλία. Θα διαμορφωθεί συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματική τον αέρα και την επιρροή του στην εξέλιξη της ιστορίας της πόλης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Αργολίδας.

 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία του νομού τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή.

 

Το Σάββατο και την Κυριακή με αφετηρία την Πύλη της Ξηράς και ώρα 10.00 θα γίνει ένας διαφορετικός περίπατος στην πόλη του Ναυπλίου με θέμα «Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου».

 

Σε συγκεκριμένες στάσεις θέασης, θα γίνονται αναφορές σε θέματα όπως:
● Η κατεδάφιση των τειχών του ιστορικού κέντρου και ο ρόλος του αέρα στην πόλη.
● Η ανάπτυξη του λιμανιού.
● Η σημερινή χρήση του αέρα για την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
● Η τοπογραφία της Ακροναυπλίας και η κατασκευή των ανεμόμυλων στον ιστορικό βράχο.
● Βιωματικά παιχνίδια προσανατολισμού και γνωριμία με την ονομασία των ανέμων.

 

Το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Πνοές Ανέμων» με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Ταξίδια που δεν τέλειωσαν ποτέ… ».

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με έργα τέχνης του Πάρι Πρέκα, τα οποία λειτουργούν ως σύμβολα φυγής από την καθημερινότητα. Συγχρόνως ως «ταξιδιωτικές» ζωγραφικές μαρτυρίες, συνθέτουν ένα οδοιπορικό ταξίδι, ένα προσκύνημα στις απέραντες ομορφιές της Ελλάδας.

Τα παιδιά έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα έργα του Πάρι Πρέκα, μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, ακούγοντας μουσική για τον άνεμο και τη θάλασσα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

 

 

.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια