Παιδιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί σε 40 παιδιά Ρομά στη Νέα Κίο από τον ΕΕΣ Άργους

 

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Ευπαθών Ομάδων από το περιφερειακό τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο ιατρείο της Νέας Κίου όπου προσήλθαν 40 παιδιά Ρομά.

Πραγματοποιήθηκε παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός από τον παιδίατρο κ. Μελά.
Εθελοντές Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ Άργους μαζί με την εκπαιδεύτρια- νοσηλεύτρια του τμήματός κα Μαρία Σταματοπούλου βρέθηκαν εκεί στηρίζοντας το πρόγραμμα:

 

Η εκπαιδεύτρια, η πρόεδρος – συντονίστρια του προγράμματος κα Ελένη Σωτηροπούλου και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου  κ. Πάνος Σουλάνδρος επισκέφτηκαν τους καταυλισμούς. Ενημέρωσαν για την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα του εμβολιασμού και κινητοποίησαν τους γονείς για να προσέλθουν στο Ιατρείο.

 

Εθελοντές υποδέχονταν τα παιδιά και τα απασχολούσαν δημιουργικά (ζωγραφική, επιτραπέζια, body pαinting), συμπλήρωναν τα ερωτηματολόγια ενώ εθελόντρια μαζί με τη νοσηλεύτρια έκαναν τους εμβολιασμούς.

 

Ήταν μια όμορφη δράση που με σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Όπως αναφέρει το τμήμα του ΕΕΣ Άργους: «Τα παιδιά φεύγαν χαρούμενα, γλυκαμένα και όμορφα ζωγραφισμένα. Εμείς γεμίσαμε ενέργεια, υπερηφάνεια για την προώθηση του ανθρωπιστικού μας έργου, την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και βεβαίως “πλούσιοι” από όμορφες αφιερώσεις ζωγραφιών».

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια