Ερωτήσεις Τόκα στον Σφυρή σχετικά με εικαστική παρέμβαση στο Δήμο Ερμιονίδας (προϋπ. 35.400 €)

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας και επικεφαλής της παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόκας με επιστολή του στον δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή ερωτά πόσο κόστισαν στο Δήμο η δράση των εικαστικών παρεμβάσεων που έγινε στο Πορτοχέλι και στην Ερμιόνη το φετινό καλοκαίρι. Ο προϋπολογισμός της ήταν 35.400 €.

 

 Η επιστολή Τόκα 

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην συνεδρίαση της 28-8-2018 ενέκρινε την συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου/ Π.Ε. Αργολίδας δράσης εικαστικής παρέμβασης στο Δήμο Ερμιονίδας και αποφάσισε την έγκριση δαπάνης καθώς και τη διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 5.000 €, για την κάλυψη μέρους του προϋπολογισμού της.

 

Το αίτημα υπέβαλε στην Ο.Ε το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αργολίδας κ. Αναστάσιου Χειβιδόπουλου, μετά το έγγραφο με Αριθμ. 5471/13-08-2018 του Δήμου Ερμιονίδας με το οποίο αιτηθήκατε τη συνδιοργάνωση δράσης εικαστικής παρέμβασης στην Ερμιονίδα το χρονικό διάστημα από 09-09-2018 έως 30/09/2018.

 

Σύμφωνα με την αίτημα ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δράσης ανερχόταν στο ποσό των 35.400 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και περιλάμβανε:

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Ηλεκτρολογικά υλικά 3000 €
Μπετόν 1800 €
Χρώματα και εργαλεία, (διάφορα χρώματα, Σιλικόνες, πινέλα, εργαλεία γλυπτικής, δίσκοι, δίσκοι κοπής, σκαφάκια, μαρκαδόροι κ.α., 1700 €
Υλικά από σίδηρο, (Σωλήνες γαλβανιζέ,μαύρες, ανοξείδωτες,  ελάσματα ανοξείδωτα, πλάκες έδρασης, κ.α. 6000 €
Ξυλοκατασκευές διάφορες στερέωσης γλυπτών 2000 €
Σιδηροκατασκευές 7000 €
Αλουμινοκατασκευές-πλεξι γκλας 4500 €
Μουσικοί 400 €
Ηχητική-φωτιστική κάλυψη 2000 €
Διαμονή καλλιτεχνών 3200 €
Σίτιση καλλιτεχνών 1800 €
Έντυπο υλικό 2000 €

 

Μετά τα παραπάνω και προς ενημέρωση τόσο δική μας όσο και των κατοίκων του Δήμου Ερμιονίδας σας απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα με παρουσίαση όλων των εγγράφων:

 

1. Ποιος πήρε την απόφαση για την δράση εικαστικής παρέμβασης στο Δήμο Ερμιονίδας, αφού το θέμα δεν ήρθε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο και ούτε είχαμε μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα;

 

2. Με το δεδομένο του μεγάλου προϋπολογισμό της δράσης (35.400 €), πόσο στοίχισε στο Δήμο Ερμιονίδας και από ποιο κωδικό του Προϋπολογισμού καλύφθηκε το ποσό;

 

3. Υπάρχει Τεχνική Μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας για την τοποθέτηση των γλυπτών κατασκευών;

 

4. Πήρατε άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ. Αρχαιολογία) για την τοποθέτηση γλυπτού στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου στο Μπίστι στην Ερμιόνη;

 

5. Υπάρχουν αποφάσεις των αρμόδιων φορέων (π.χ. Λιμενικό Ταμείο) για την τοποθέτηση των γλυπτών;

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια