Πέθανε ο Κώστας Γκούβερης, ο άνθρωπος που γνώρισε στους Ναυπλιώτες τα μυστικά του υγρού στίβου

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, ο Κώστας Γκούβερης (Μακάριος), ένας άνθρωπος που στα 65 χρόνια που κατοικούσε στο Ναύπλιο αφιέρωσε τη ζωή του στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία της πόλης.

 

Η κηδεία του θα γίνει στις 11 το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου, στην Αγία Τριάδα, στην Πρόνοια Ναυπλίου.

 

Ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε σε πολλές γενιές τα μυστικά του υγρού στίβου και γι’ αυτό δίκαια τον Απρίλιο του 2016, ο Δήμος έδωσε το όνομά του στο κολυμβητήριο του Ναυπλίου…

 

Από το έτος 1950, οπότε εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο, ξεκίνησε ως προπονητής την λειτουργία του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου, ακολούθησε την πορεία του από τη γωνιά του « ΠΙ» στον « φάρο» και από εκεί στις ανοιχτές θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου και από τη δεκαετία του 1980 στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο.

 

Ο ίδιος φρόντιζε τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, κατασκεύαζε και επιδιόρθωνε ότι ήταν αναγκαίο, μάθαινε τα παιδιά κολύμβηση, προπονούσε όλες τις ηλικίες, συνόδευε συχνά μόνος του τις αποστολές των ομάδων σε όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και παραμένει το σύμβολο και η ψυχή του υγρού στίβου στο Ναύπλιο.

 

Από το πρωί μέχρι το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου φροντίζοντας την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, από την εκμάθηση μέχρι τον πρωταθλητισμό. Διετέλεσε Ομοσπονδιακός Προπονητής, συνοδεύοντας την Εθνική Ελλάδος στους Μεσογειακούς αγώνες το 1987.

 

Επί σειρά δεκαετιών τα παιδιά του Ναυπλίου έχουν να λένε ότι έμαθαν κολύμβηση από τον “Μακάριο”. Κάθε πολίτης του Ναυπλίου έχει να αφηγηθεί μια ιστορία για τον κυρ Κώστα…

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια