Ανάγκη για τουλάχιστον ένα παρατηρητήριο πουλιών στον υγροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου

Φωτογραφία από το παρατηρητήριο πουλιών στη λίμνη Ισμαρίδα

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών και τη συγκέντρωση αρκετών ενδιαφερομένων στη συνάντηση που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Υγροτόπου Νέας Κίου – Ναυπλίου την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στον υγροβιότοπο της Ν. Κίου, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη της κατασκευής ενός τουλάχιστον παρατηρητηρίου πουλιών στην περιοχή μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου.

 

Όπως αναφέρουν oι συμμετέχοντες στη δράση της Ευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών και η εθελοντική ομάδα προστασίας υγρότοπου Ν Κίου – Ναυπλίου:

 

Απευθύνουμε δημόσιο αίτημα στην περιφερειακή διοίκησης Αργολίδας και στον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού (στην ευθύνη του οποίου βρίσκετε ο υγροβιότοπος της Ν. Κίου) να ενδιαφερθούν και να υλοποιήσουν μέρος της μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την παραλιακή ζώνη κάνοντας αρχή με την κατασκευή ενός παρατηρητηρίου πουλιών.

 

Υπάρχει άμεση ανάγκη να δημιουργήσουμε σημεία δράσης για να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την προστασία του βιότοπου και την ανάδειξή του σαν έναν σημαντικό σημείο αναφοράς στον νομό.

 

Ας κάνουμε την αρχή με ένα οργανωμένο χώρο παρατηρητηρίου πουλιών.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια