Γραμματικόπουλος: Μην καταστρέψετε το πάρκο Κολοκοτρώνη κάνοντάς το …πλατεία

 

«Μην καταστρέψετε το πάρκο Κολοκοτρώνη κάνοντας το …πλατεία» αναφέρει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος προς τη δημοτική αρχή η οποία κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη μελέτη ανάπλασης του πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο. Όπως αναφέρει ο Χρήστος Γραμματικόπουλος:

 

Το ιστορικό πάρκο του Κολοκοτρώνη, παρά την απίστευτη εγκατάλειψη του, αποτελεί ένα κομψοτέχνημα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής κήπων, είναι ο βοτανικός κήπος του Ναυπλίου, μία όαση πρασίνου, ένας χώρος περιπάτου και απόδρασης από το αστικό περιβάλλον.

 

Στο τελευταίο συμβούλιο η δημοτική αρχή παρουσίασε μία μελέτη ανάπλασης(;;) του πάρκου η οποία πέραν της προχειρότητας της, καταστρέφει την φυσιογνωμία του πάρκου, μετατρέποντας το ουσιαστικώς σε μία απρόσωπη, ψυχρή και άδεια πλατεία, με περιμετρικές εξέδρες από μπετόν και σκέπαστρα για τραπεζοκαθίσματα.

 

Με λίγα λόγια το πάρκο με τα υπέροχα εσωτερικά γεωμετρικά σχήματα των κυκλικών και ημικυκλικών παρτεριών και διαδρόμων μετατρέπεται σε μία ακόμη ακαλαίσθητη πλατεία «κουτί».

 

Το μόνο που χρειάζεται σήμερα το πάρκο είναι μερικούς καλούς κηπουρούς, να το κλαδέψουν, να το καθαρίσουν και να το ποτίσουν, τίποτα άλλο…

 

Για να συνεχίσει να είναι πάρκο και όχι κάτι άλλο…

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια