ΑΥ.Ρ.Α.: Όταν ο δήμαρχος εκτόξευε τις κατηγορίες περί λαϊκισμού, κοιταζόταν στον καθρέφτη…

 

Με ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπλιέων της παράταξης ΑΥ.Ρ.Α. Παντελής Κοκκινόπουλος και Δημοσθένης Δρούγκας αναφέρονται στο θέμα της εκχώρησης σε ιδιωτική εταιρεία των θαμμένων σκουπιδιών των ΧΑΔΑ του Δήμου για παραγωγή ενέργειας και στους λόγους που καταψήφισαν την πρόταση του δημάρχου Δ. Kωστούρου:

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 3/10/18, μεταξύ των θεαμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, που αφορούσε την εκχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία των θαμμένων σκουπιδιών των ΧΑΔΑ του Δήμου για παραγωγή ενέργειας.

 

Την αίτηση της εταιρείας δεν συνόδευε κανένα άλλο διευκρινιστικό στοιχείο, ούτε για την μέθοδο παραγωγής ενέργειας, ούτε για τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει, ούτε για την χωροθέτηση του εργοστασίου, ούτε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ούτε για το αν αφορά μόνο τα ήδη υπάρχοντα απορρίμματα ή αφορά και τα απορρίμματα που θα παραχθούν στο μέλλον!

 

Ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή ζήτησε να υπογράψουμε με την ψήφο μας ένα λευκό χαρτί…και μετά βλέπουμε.

 

Επειδή εμείς, ως Δημοτική παράταξη ,αρνούμαστε να δώσουμε λευκές επιταγές για τόσο σοβαρά ζητήματα, καταψηφίσαμε την εισήγηση , που πέρασε μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

 

Το θέμα θα τελείωνε εδώ (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή αυθαιρετεί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως τα απορρίμματα) αν η Δημοτική Αρχή δεν έβγαζε ανακοίνωση στα ΜΜΕ, που κατηγορεί την αντιπολίτευση για λαϊκίστικες κραυγές.

 

Η κατηγορία του λαϊκισμού προέρχεται απ την παράταξη που έχει κάνει τα πανηγύρια και τις κάθε είδους εκδηλώσεις δεύτερη φύση της….Και αυτό έχει την αξία του.

 

Η κατηγορία του λαϊκισμού προέρχεται απ την παράταξη που τόσα χρόνια αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναφορικά με το σοβαρότατο θέμα των απορριμμάτων, και σέρνεται έρμαιο των σχεδιασμών της Περιφέρειας με όποιο κόστος. Αρνείται να εκπαιδεύσει να επιβάλει, να γίνει πιθανόν δυσάρεστη στους δημότες, έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων.

 

Μάλλον ο Δήμαρχος, όταν εκτόξευε τις κατηγορίες περί λαϊκισμού, κοιταζόταν στον καθρέφτη.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια