Ακόμα να καλυφθούν τα κενά σε Δημοτικά σχολεία της Αργολίδας…

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου με θέμα την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στα δημοτικά σχολεία της Αργολίδας.

 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Τα κενά που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία πολλών δημοτικών σχολείων της Αργολίδας δεν καλύπτονται ούτε με την β’ φάση προσλήψεων. Κατά συνέπεια δεν θα λειτουργήσουν ως ολοήμερα πολλά πολυθέσια σχολεία όπως αυτά του Αγίου Ανδριανού, της Αγίας Τριάδας, το 3ο και το 5ο Άργους, του Ανυφίου, του Τολού, των Φιχτίων, του Σκαφιδακίου, καθώς και όλα τα ολιγοθέσια δημοτικά της περιοχής, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς.

 

Ακόμη, η μη κάλυψη συνεπάγεται ότι πολλές σχολικές μονάδες, ιδιαίτερα στην Ερμιονίδα, θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν και στο πρωινό τους πρόγραμμα, με αποτέλεσμα πρόωρες αποχωρήσεις μαθητών. Σχολεία όπως αυτά στο Σκαφιδάκι, στο Ανυφί και το Κιβέρι δεν έχουν εκπαιδευτικό με ειδικότητα αγγλικών, ενώ εκπαιδευτικό με ειδικότητα πληροφορικής δεν έχουν τα σχολεία στο Σκαφιδάκι, στα Φίχτια, στο Κουτσοπόδι, στη Λυρκεία, καθώς και το 3ο Άργους.

 

Υπογραμμίζεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μια πρόσληψη στις ειδικότητες φυσικής αγωγής, εικαστικών μουσικών και θεατρολόγων, ενώ προσελήφθησαν 5 λιγότεροι δάσκαλοι και 2 λιγότεροι στην ειδικότητα πληροφορικής, παρά τις δηλώσεις των κενών από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αργολίδας οι οποίες έχουν ως εξής: ΠΕ70: 7, ΠΕ60: 5, ΠΕ06: 2, ΠΕ08: 5, ΠΕ11: 3, ΠΕ79: 5, ΠΕ86: 3, ΠΕ91: 3.

 

Τούτων δοθέντων, ερωτάται ο Υπουργός:

 

Με ποιες άμεσες ενέργειες θα καλυφθούν τα ως άνω κενά στα δημοτικά σχολεία της Αργολίδας που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια