Με φωτογραφίες «πριν» και «μετά» ο Χειβιδόπουλος έδειξε ότι είχε γίνει καθαρισμός των ρεμάτων

Φωτογραφία από το youtube (του argolidaportal.gr)

 

Στην αμφισβήτηση που δέχτηκε από τη δημοτική αρχή του Άργους και από κάποιους κοινοτάρχες ότι δεν είχαν καθαριστεί τα ρέματα, ο κ. Χειβιδόπουλος έδειξε φωτογραφίες από το «πριν» και το «μετά» όπου φάνηκε η διαφορά έπειτα από τον καθαρισμό. «Τα ρέματα απέδειξαν ότι το νερό πέρασε… Και για να περάσει ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό καθαρά».

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας τόνισε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης πως όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας οφείλονται σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του και έχουν άλλα ελατήρια…

 

«Να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που έκαναν περισσότερα πράγματα από εμάς» είπε χαρακτηριστικά ενώ στις κατηγορίες ότι απουσίαζε την ώρα της πλημμύρας ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι δεν φόρεσα μπότες και αμπέχονο ούτε άνοιξα κανένα φρεάτιο» ωστόσο είπε πως πριν ξεκινήσει το φαινόμενο, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά βρισκόταν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις και τηλεφωνικές συνομιλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Τάσσος Χειβιδόπουλος:

 

«Παρά τη σφοδρότητα των φαινομένων αντέξαμε. Και προετοιμασμένοι ήμασταν και γνωρίζαμε την έλευση του φαινομένου και είχαμε λάβει μέτρα από αρκετά πιο πριν. Για πρώτη φορά στην Αργολίδα η βροχόπτωση ήταν κατά μέσο όρο 138 χιλιοστόμετρα βροχόπτωση, δηλ. 138 τόνους νερού ανά στρέμμα. Υπήρχαν και σημεία που έπεσαν 180 χιλιοστόμετρα… Υπήρξε ορμητική και γρήγορη κάθοδος του νερού από τα ορεινά.

 

Από τότε που αναλάβαμε την Π.Ε. Αργολίδας, κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αντιπλημμυρικά έργα και αυτά απέδωσαν. Εμείς αρχίσαμε τους καθαρισμούς σε δύσκολα σημεία στους χείμαρρους του Άργους το β’ 15ήμερο του Αυγούστου. Αν δείτε τον όγκο των φερτών υλικών στην εκβολή των χειμάρρων στη Ν. Κίο είναι υποπολλαπλάσιος από αυτόν της πλημμύρας του 2013».

 

Ο κ. Χειβιδόπουλος αναφέρθηκε και στην αντιπλημμυρική μελέτη που το 2016 είχε κάνει ο Δήμος Άργους – Μυκηνών:

 

«Υπήρξε το 2016 η παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Άργους για μια (πανεπιστημιακή) προμελέτη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού από τον εξαιρετικό καθηγητή κ. Λέκκα. Φάνηκε ότι ήταν μια σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος. Επίσης, όπως πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο, η πτυχιακή εργασία του γιου του κ. Καμπόσου την οποία επιβλέπει ο κ. Λέκκας είναι μια εξαιρετική πτυχιακή εργασία σχετικά με την καταγραφή των πλημμυρών και του πλημμυρικού κινδύνου στην ευρύτερη περιοχή του αργολικού πεδίου. Κατά δηλώσεις των αρμοδίων του Δήμου Άργους η μελέτη του κ. Λέκκα θα δινόταν στην Περιφέρεια προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες και μέσω του ΕΣΠΑ να πάρουμε αντιπλημμυρικά έργα. Αυτό δεν έχει γίνει. Ναι μεν η αρμοδιότητα για τους χειμάρρους είναι δική μας αλλά τα αντιπλημμυρικά έργα είναι κυρίως αρμοδιότητα των ίδιων των Δήμων».

 

Τέλος, στην επαναλαμβανόμενη κατηγορία ότι το καλοκαίρι ξοδεύτηκαν στους «Δρόμους Πολιτισμού Αργολίδας» μεγάλα ποσά «για νταούλια» (όπως λένε οι επικριτές του) είπε το εξής: «Προτιμάμαι να πληρώσουμε τα νταούλια και όχι τους τελάληδες».

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια