ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Αυξημένη θολότητα στο νερό, να αποφεύγεται η κατανάλωση

 

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την τελευταία δειγματοληψία που έγινε σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις πηγές υδροληψίας της Λέρνης στην περιοχή των Μύλων για τις παραμέτρους της θολότητας και του χρώματος παρατηρήθηκε διαφοροποίηση από τις προηγούμενες δειγματοληψίες.

 

Πιο συγκεκριμένα σήμερα η τιμή της θολότητας είναι 162NTU & του χρώματος από 480Pt/Co πολύ υψηλότερο από τις συνήθεις τιμές.

 

Η αυξημένη θολότητα οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και της ταχείας διήθησης του νερού μέσα από το έδαφος κατά την πορεία του από το οροπέδιο της Τρίπολης προς τις πήγες στην περιοχή των Μύλων.

 

Θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση του νερού μέχρι νεώτερης ειδοποίησης, που θα έχει επανέλθει η θολότητα στα συνήθη επίπεδα.

 

Το φαινόμενο της αυξημένης θολότητας θα παρακολουθείται στενά και στην πόλη του Ναυπλίου αλλά και στις τοπικές κοινότητες που υδρεύονται από την ίδια πηγή.

 

 

3 σχόλια

  1. Και τι να κάνει δηλαδή η δέυαν;;;;;;;;; Να συνδεση την δεξαμενή με τις πηγές του Λουτρακίου;;;;;;;;;;;;;;;; Έλεος,,…………………!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια