Άργος: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι

 

Πλημμυρισμένοι είναι το απόγευμα του Σαββάτου οι πολλοί δρόμοι του Άργους αλλά και των χωριών της Αργολίδας από την καταρρακτώδη βροχή που επί ώρες συνεχίζεται με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει οι χείμαρροι της περιοχής. Πολλά σπίτια εκκενώθηκαν ενώ τουλάχιστον 10 άτομα έχουν έως τώρα απεγκλωβιστεί από την Πυροσβεστική σε πλημμυρισμένα σπίτια…

 

Εκτεταμένες είναι οι πλημμύρες στο Άργος καθώς νερά από το ποτάμι του Ξεριά εισχώρησαν στην πόλη.
Ο Ξεριάς ξεχείλισε στο σταθμό του ΟΣΕ, στο ύψος του «Μαλαχιά», και σε πολλά άλλα σημεία αλλά και στη Νέα Κίο.

 

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο του αυτοκινήτου που παρασύρεται από το ποτάμι (ευτυχώς είχε προλάβει να το εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης του)…

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/183396175888720/ 

 

Τα ορμητικά νερά του Ξεριά έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται προς το κέντρο της πόλης. Η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.

 

Στην περιοχή του ΟΣΕ αλλά και στην οδό Ναυπλίου μεγάλες ποσότητες νερών κατακλύζουν τους δρόμους και πυροσβεστική μαζί με την αστυνομία κάνουν έκκληση στον κόσμο να ανεβεί στον πρώτο όροφο των κατοικιών τους και οι υπόλοιποι να απομακρυνθούν.

 

Η πυροσβεστική εκκενώνει τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ η αστυνομία έκλεισε την είσοδο του Άργους στο Άγιο Βασίλειο.

 

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

 

Επίσης πολλά είναι τα πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια στους γύρω δρόμους με την πυροσβεστική αυτη την στιγμή να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες ζωές.

 

Στα Σταθέικα έχει επίσης εγκλωβιστεί οικογένεια στο τυροκομείο Έλατος και γίνεται επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της.