Ο Γιάννης Μπόλλας για την Παγκόσμια ημέρα σχολικού αθλητισμού

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα σχολικού αθλητισμού, ο Γιάννης Μπόλλας, μέλος του αθλητικού τομέα της ΝΔ, παραθέτει ένα κείμενο αφιερωμένο σε αυτήν την ημέρα:

 

Φίλες και φίλοι ο αθλητισμός χωρίς καμία δόση υπερβολής έχει την δύναμη να εμπνεύσει και να ενώσει με ένα τρόπο που λίγοι μπορεί να το κάνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα εκεί πού υπάρχει μόνο απόγνωση. Είναι πιο δυνατός από όλες τις εξουσίες για να γκρεμίσει τα τείχη των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα το φύλο την ηλικία την εθνικότητα το χρώμα τις πεποιθήσεις του κάθε ένα.

 

Ο αθλητικός συναγωνισμός δεν είναι (ή δεν πρέπει να είναι) μίσος έχθρα παρά μόνο συναγωνιστές και αντίπαλοι. Εξηγήστε το σε όποιον δεν το ξέρει, απομονώστε όποιον θέλει να μην το καταλάβει.

 

Ως γνωστόν ο αθλητισμός έχει τις χαρές, τις λύπες αλλά και το μεγαλείο της ψυχικής έντασης για όλους όσους ασχολούνται μαζί του. Δημιουργεί φιλίες, κοινωνικούς δεσμούς, μα και πρόσφερες- προστριβές, που κατά κανόνα καταλήγουν στην δημιουργία σε ακόμη πιο ισχυρές φιλίες, αρκεί όλοι να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να προχωράμε μπροστά για το καλό του Ελληνικού αθλητισμού.

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, όλοι εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να συζητάμε μεταξύ μας να αναζητάμε και να αναδεικνύουμε τα κοινά σημεία. Να συνθέτουμε ,να πείθουμε, να συσπειρώνουμε ,να εμπνέουμε να κοινοποιούμε και να ανασταίνουμε τελικά την ελπίδα!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια