Σχεδιάζεται αποκλεισμός χωριών της Αργολίδας από εξισωτικές αγροτικές και κτηνοτροφικές αποζημιώσεις

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη με θέμα τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό περιοχών της Αργολίδας από τις εξισωτικές αγροτικές και κτηνοτροφικές αποζημιώσεις.

 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση που βρίσκεται σε διαβούλευση με προβλεπόμενη εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2019 εξαιρούνται από ενισχύσεις εξισωτικών αποζημιώσεων περιοχές της Αργολίδας όπως Αδάμι, Αρκαδικό, Δίδυμα, Δήμαινα, Επίδαυρος, Ηλιόκαστρο, Κρανίδι, Λυγουριό, Μαλανδρένι, Μπόρσα, Σχοινοχώρι, Τραχειά και Φούρνοι.

 

Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται σημαντική απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς αυτών των περιοχών, οι οποίοι ήδη δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης απέναντι στα υψηλά κόστη παραγωγής και τις υποχρέωσεις έναντι του κράτους, αλλά και τις χαμηλές τιμές παραγωγού. Επίσης, θα έχει εκτός των άλλων και αρνητικές επιπτώσεις για την ένταξη των αγροκτηνοτρόφων της περιοχής σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός:

 

1. Ποιος είναι ο λόγος της εξαίρεσης των ως άνω περιοχών της Αργολίδας από τις εξισωτικές αγροτικές και κτηνοτροφικές αποζημιώσεις.
2. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί η σημαντική απώλεια εισοδήματος που συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους των περιοχών αυτών».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια