Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

«Παραμένουν ακόμα ερωτηματικά στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών της Αργολίδας»

 

 Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αργολίδας

(του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 

 

Μετά από τις μαζικές κινητοποιήσεις των μαθητών και τις πρωτοβουλίες της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε., των Εργατικών Σωματείων και των Συλλόγων Γονέων του νομού, φαίνεται να προωθήται μια καταρχήν λύση στο πρόβλημα που εδώ και δύο εβδομάδες ταλανίζει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Παραμένει ακόμα ερωτηματικό το έως πότε θα ισχύσει η παράταση της σύμβασης που υπάρχει με τα ΚΤΕΛ Α.Ε., εάν θα καλυφθούν όλα τα δρομολόγια σε όλο το νομό, εάν θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών, εάν θα δοθεί αποζημίωση σε όλους τους γονείς για τις μέρες που δεν υπήρχε δωρεάν μεταφορά.

 

Για όλα τα παραπάνω ερωτήματα ελπίζαμε πως θα παίρναμε απαντήσεις στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/9 στην Περιφέρεια Αργολίδας. Ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν απών παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση ήταν γνωστή εδώ και ημέρες. Καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν έχει δοθεί από την Περιφέρεια. Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να μην έχουμε ενημέρωση για το τι τελικά αποφασίστηκε!! Όλη αυτή η κατάσταση μας κάνει να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο.

 

Επισημαίνουμε το εξής ζήτημα: Ο μόνος παράγοντας που επέδρασε αποφασιστικά, για την όποια λύση φαίνεται να δίνεται, είναι η κινητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και όχι οι διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες. Αυτό είναι απάντηση σε εκείνες τις δυνάμεις που καλλιεργούν τον εφησυχασμό και τη μοιρολατρία, τη λογική του “τίποτα δε γίνεται” και απαξιώνουν τις κινητοποιήσεις. Είναι μονόδρομος η συλλογική πάλη και διεκδίκηση ώστε να κερδίσουμε ακόμα και τα στοιχειώδη!
Ο αγώνας για τη δωρεάν μετακίνηση και συνολικά για τη δωρεάν παιδεία συνεχίζεται. Το πρόβλημα είναι σίγουρο ότι θα επανέρχεται συνεχώς και ακόμα πιο οξυμένο όσο θα παραμένει η μετακίνηση εμπόρευμα και καθορίζεται από το κέρδος του εκάστοτε ιδιώτη.

 

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς να μην εφησυχάζουν, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την οριστική λύση του προβλήματος.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.