Μνημόσυνο για τους μεγάλους ευεργέτες του Ναυπλίου

 

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Δήμος Ναυπλιέων θα τελέσει Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μεγάλων ευεργετών του Ναυπλίου.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου:

 

Χωρίς την Ναυπλιακή ψυχή της μεγαλοψυχίας, της γενναιοδωρίας, και του αλτρουισμού, των μεγάλων και εμπνευσμένων ευεργετών του Ναυπλίου, ίσως η πόλη του Ναυπλίου και κατ’ επέκταση ο Δήμος μας να μην είχε φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής. Οι υψηλές αξίες και τα ιδανικά του Ναυπλιωτών μεγάλων ευεργετών συνυφαίνονται στενά με την ταυτότητά του Δήμου μας και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Ναυπλιακής κληρονομιάς και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.

 

Παρακαλούνται οι Ναυπλιώτες, οι οικείοι και συγγενείς των κεκοιμημένων, και όσοι τιμούν τη μνήμη αυτών όπως προσέλθουν στη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο.

 

 

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπλιέων αναφέρει τα ονόματα των ευεργετών – δωρητών οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι:

 

Χάρολντ Μακ. Γκάσκιν, Άννα και Ιωάννης Ιατρού, Νικόλαος και Ευγενία Ιατρού, Τάκης Ιωάν. Καράπαυλος, Βασίλειος και Καίτη Κοντολέων, Δημήτριος Μανουσάκης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Μαρία Κων. Ράδου, Αναστάσιος Σταματιάδης, Ιωάννης και Ουρανία Σκούμπη.

 

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

 

Επιθυμία όλων των δημοτών είναι να αποδίδεται κάθε χρόνο, η οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ως όραμα την πρόοδο του τόπου τους και να μείνουν αθάνατοι στη μνήμη των Ναυπλιωτών μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Η ενέργειά τους δε, αυτή, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Χωρίς τη μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία τους, η πόλη του Ναυπλίου, δεν θα είχε το κτίριο του Πανεπιστημίου, το Γηροκομείο, το 2ο παιδικό σταθμό, το κτίριο που στεγάζει σήμερα το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και τόσα άλλα.

 

Στις προτεραιότητες του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου έχουν τεθεί όλες οι διαδικασίες αξιοποίησης των κληροδοτημάτων, που έχουν διατεθεί στο Δήμο για κοινωνικούς σκοπούς, για την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα για να διευρύνουν το πνεύμα και την σκέψη των παιδιών.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια