Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών της Αργολίδας

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας (ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ) καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς μαζί με τους συλλόγους τους, τα μαθητικά συμβούλια και όλους τους μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών της Αργολίδας, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα, στο Ναύπλιο, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στη1.30 μμ.

 

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα:

 

Εδώ και τώρα λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην Αργολίδα.
Δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο με ασφάλεια για όλα τα παιδιά!
Ούτε ένα Ευρώ από την τσέπη των γονιών!

 

Δεύτερη βδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο συνεχίζει να παραμένει άλυτο. Χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειες τους βρίσκονται σε αδιέξοδο. Δημιουργείται τεράστιο μορφωτικό και παιδαγωγικό πρόβλημα σε 4.500 μαθητές που δεν μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα από και προς το σχολεία τους. Τέτοια φαινόμενα είναι ανεπίτρεπτα το 2018!

 

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι συνθλίβονται οικονομικά και βασανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική κόβονται ακόμα και τα στοιχειώδη για το λαό όπως η μεταφορά. Αυτή είναι η μεταμνημονιακή κανονικότητα. Δίπλα στα γνωστά προβλήματα με τα κενά στα σχολεία και τις χαμένες διδακτικές ώρες, με την υποχρηματοδότηση των σχολείων μας και των σοβαρών ελλείψεων σε κτιριακές υποδομές προστίθενται και νέα. Οι δραστικές περικοπές στην παιδεία έχουν άμεσο αποτέλεσμα και τη συρρίκνωση της δαπάνης για την μεταφορά των μαθητών. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ καθώς και της Τοπικής Διοίκησης.

 

Είναι απαράδεκτο να εξαρτάται το εάν ένα παιδί θα πάει σχολείο από το εάν το κέρδος από τη μεταφορά του ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Είναι απαράδεκτο να συνδέεται η μόρφωση των μαθητών με το επιχειρηματικό κέρδος των εκάστοτε ιδιωτών. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν μπαλάκι τα παιδιά μας και το δικαίωμα τους να μετακινούνται δωρεάν.

 

Οι απαντήσεις της Περιφέρειας δεν μας καλύπτουν. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν συμφωνούμε με ημίμετρα π.χ. παρατάσεις που κάθε δύο μήνες θα φέρνουν το πρόβλημα ξανά μπροστά μας.

 

Απαιτούμε:

 

• Εδώ και τώρα με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας να ξεκινήσουν τα δρομολόγια έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

 

• Η μεταφορά των μαθητών να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται στο κρύο ή στη βροχή φορτωμένοι με τις υπέρβαρες τσάντες 1 ή και περισσότερες ώρες πριν και μετά το ξεκίνημα των μαθημάτων.

 

• Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι γονείς για την μέχρι τώρα επιβάρυνση τους, αφού η μεταφορά των μαθητών είναι υπόθεση του κράτους και όχι των γονιών.

 

• Κεντρική και Τοπική Διοίκηση να πάρουν άμεσα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί με ίδια μέσα η μεταφορά των μαθητών. Να μην εξαρτάται το αν θα μετακινούνται τα παιδιά μας από το κέρδος του εκάστοτε ιδιώτη. Είναι φανερό, ώριμο και αναγκαίο ,ταυτόχρονα και οικονομικά συμφέρον, αφού τα τελευταία 4 χρόνια ξοδεύτηκαν από την περιφέρεια πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ προς την ΚΤΕΛ Α.Ε. μόνο για το νομό Αργολίδας.

 

• Η δημιουργία δημόσιου φορέα δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης μπορεί να απαντήσει πιο ολοκληρωμένα στο πρόβλημα.

 

Δεν περιμένουμε άλλες υποσχέσεις! Δεν δίνουμε άλλο χρόνο! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια