Δράση της ΤΟΜΥ Άργους προς ενηλίκους για την Υγιεινή Διατροφή

 

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε την τρίτη της δράση με ωφελούμενους τους ενήλικους πολίτες του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

 

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Υγιεινή Διατροφή: πρωτεΐνες» και σκοπός της ήταν οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν το ρόλο της διατροφής στη ζωή μας, στη διατήρηση της καλής υγείας και στη βελτίωση της τυχόν κακής υγείας, και να αντιληφθούν ότι η επιλογή της υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα αποτελούν δυο από τις κυριότερες προϋποθέσεις της υγείας.

 

Επίσης, να κατανοήσουν ότι η υγεία συνιστά μια κατάσταση ισορροπίας ανάμεσα στο νου, το σώμα και το περιβάλλον μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η σωματική, ψυχική και κοινωνική διάστασή της.

 

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν με τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων, τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

 

• Τι είναι οι πρωτεΐνες;
• Από τι αποτελούνται;
• Σε ποιες τροφές περιλαμβάνονται;
• Ποια είναι η θερμιδική αξία των πρωτεϊνών;
• Τι σημαίνει η έννοια υγεία;
• Τι εννοούμε όταν λέμε ότι έχουμε σωματική υγεία;
• Πώς ορίζεται η ψυχική υγεία;
• Και τι περιλαμβάνει η κοινωνική υγεία;

 

Η δράση περιλάμβανε εμπλουτισμένη εισήγηση για τις πρωτεΐνες και τη σημασία τους στη διατροφή μας, κατάθεση εμπειριών και αποριών και συζήτηση σχετικά με την υγιεινή διατροφή, αλλά και τη σωματική δραστηριότητα με την οποία η υγιεινή διατροφή πρέπει πάντα να συνδυάζεται.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως το διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Πελοποννήσου του Υπουργείου Τουρισμού κ. Καχριμάνη, καθώς και τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια