Μανιάτης προς Τσακαλώτο: Ποια δημόσια ακίνητα της Αργολίδας ξεπουλάτε στο Υπερταμείο;

 

Τα δημόσια ακίνητα της Αργολίδας που ξεπουλάει η Κυβέρνηση στο Υπερταμείο, ζητά να μάθει ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

 

Ο Γ. Μανιάτης μεταξύ άλλων τονίζει ότι η κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου να μεταφερθούν επιπλέον 10.119 ακίνητα, κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου στη θυγατρική του Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίων Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) ερήμην των τοπικών κοινωνιών που τα χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση.

 

Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Κύριε Υπουργέ,

με πρόσφατη απόφασή σας (ΦΕΚ Β΄2320/19.6.2018), η κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), να μεταφερθούν επιπλέον 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, στη θυγατρική του Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.).

 

Η Κυβέρνηση ενήργησε ερήμην των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα και προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός, καθώς βρίσκεται στον αντίποδα του αφηγήματός της περί τέλους του μνημονίου με το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αναλάβει επαχθείς δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια.

 

Δεδομένου ότι στην εξουσιοδότηση που εκδόθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής προς εσάς (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και στο σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων,

 

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια ακίνητα του δημοσίου της Αργολίδας συμπεριλαμβάνονται στα 10.119 ακίνητα που ξεπουλάτε στο Υπερταμείο; (Να κατατεθεί αναλυτικός κατάλογος με πλήρη στοιχεία)»

3 σχόλια

  1. Γιαννάκη, θυμάσαι τι έκανε η κυβέρνηση σου μέχρι το 2015??? Όταν ήσουν Υπουργός??? Έχεις πολύ κοντή μνήμη. Αλλά εδώ που τα λέμε κάτι ανάλογο δεν έκανες και με το τρένο??? Και κάποιοι εξυπνοι σε έβαλαν πέρυσι μέχρι και να μιλήσεις σε εκδήλωση γι αυτό και να υπερασπιστείς την επαναλειτουργία του.

  2. κ. Μανιάτη αφού φέρατε “διαβάσατε” υπογράψατε πρώτος το μνημόνιο μάλλον θα γνωρίζετε ποιά είναι . Δεν μας τα λέτε κατευθείαν εσείς να μην περιμένουμε τώρα τον κ. Τσακαλώτο;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια