Η «Άλλη Πρόταση» για τις επετειακές εκδηλώσεις το 2021 των 200 χρόνων από την Επανάσταση

 

του Μπάμπη Αντωνιάδη, δημοτικού συμβούλου Ναυπλιέων της “Αλλης Πρότασης”

 

Αίτηση κατέθεσε ο συνδυασμός ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ στις 10-9-2018 (Α.Π. 16306) προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ναυπλιέων και το δήμαρχο με θέμα την επανάσταση του 1821 και την πόλη του Ναυπλίου. Αναλυτικά η πρόταση αναφέρει τα εξής:

 

Όπως είναι γνωστό 2021 θα γίνουν επετειακές εκδηλώσεις σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

 

Εκδηλώσεις προγραμματίζονται από πολλούς φορείς και από την Βουλή των Ελλήνων. Η πόλη του Ναυπλίου είχε ένα σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της επανάστασης αλλά και τα επόμενα χρόνια. Προτείνουμε ο δήμος να ορίσει μία επιστημονική επιτροπή με φορείς και πρόσωπα, τα οποία θα εξετάσουν το θέμα “Ναύπλιο και επανάσταση 1821”.

 

Στην επιτροπή θα μπορούσαν να μετέχουν ο εκάστοτε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, φορείς όπως Ίδρυμα Καποδίστρια, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους νομού Αργολίδας, ο Σύλλογος Φιλολόγων, η Βιβλιοθήκη Παλαμήδης, ο Σύλλογος Παλαμήδης κ.λπ, καθώς και πρόσωπα που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο κ.λπ.

 

Η επιτροπή θα έχει ως αντικείμενο τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάθεση ή χρηματοδότηση ιστορικών μελετών και τέλος της δημιουργίας μιας ψηφιακής βάσης δεδομένων, με ιστορικά ντοκουμέντα ή παραπομπές σε άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις με αναφορές και στοιχεία για το ρόλο της πόλης στην ιστορική στιγμή της επανάστασης του 1821.

 

Αυτή η βάση δεδομένων θα μπορούσε να αποτελέσει εξέλιξη του ψηφιακού προγράμματος ΚΟΙΤΙΔΑ που ήδη έχει ο δήμος αλλά δεν είναι ακόμα ανοικτό στο κοινό (γνωστό πρόβλημα με τη μη κατοχύρωση του ονόματος και της αδυναμίας δημόσιας πρόσβασης στα δεδομένα).

 

Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλει και η πόλη μας στη γενικότερη προετοιμασία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια