Κοινωνία

Αιτήσεις για 50 θέσεις στην ειδικότητα μαγειρικής τέχνης στην Τουριστική Σχολή Άργους

 

Μέχρι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου (2.30 μμ) θα γίνονται αιτήσεις για 50 θέσεις αποφοίτων Λυκείου στην Τουριστική Σχολή του ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος, στην ειδικότητα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)”.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες στην Τουριστική σχολή Αργους – ΙΕΚ Πελοποννήσου (Δαναού 29, Αργος – Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο) στα τηλέφωνα 27510.20115, 20127
καθώς και στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr

 

O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

 

Γνωρίζοντας την μαγειρική, στοιχεία ζαχαροπλαστικής καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.

 

O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef)» είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

 

1. Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
2. Την υγιεινή των τροφίμων.
3. Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
4. Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
5. Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
6. Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
7. Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
8. Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.
9. Την εφαρμογή αρχών κοστολόγησης.
10. Την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας

 

Η Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος με τους κατάλληλα για τον σκοπό αυτό χώρους θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης, τα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, τους έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές, τις πρώτες ύλες και τα αναλώσιμα σε ποσότητα και είδος αλλά και τις παράλληλες δράσεις με επιμορφώσεις και παρουσιάσεις ειδικών θεμάτων γαστρονομίας που οργανώνονται από την Δ/νση της σχολής κατά την διάρκεια των σπουδών, όπως επίσης και το δίκτυο τουριστικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται με την Τουριστική Σχολή Άργους για την αμειβόμενη πρακτική και εργασία μετά την σχολή είναι τα στοιχεία εκείνα που διασφαλίζουν την επαρκή εκπαίδευση και εξειδίκευση στον τομέα της επαγγελματικής γαστρονομίας και την προοπτική εργασίας & καριέρας στον τομέα.

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Δελφίνι βγήκε στην παραλία των Ιρίων – Το βοήθησαν να επιστρέψει στο πέλαγος

Έκπληκτοι έμειναν όσοι βρέθηκαν στην παραλία των Ιρίων Αργολίδας, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 4/5…

2 ώρες πριν

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτόπουλου, σε ηλικία 78 ετών. Σε ανάρτηση του ο Σταμάτης Κραουνάκης…

6 ώρες πριν

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ,…

7 ώρες πριν

Άργος: Επισκέψεις Μαλτέζου και δημοτικών συμβούλων ενόψει Πάσχα (εικόνες)

Άργος: Επισκέψεις Μαλτέζου δημοτικών συμβούλων Σειρά επισκέψεων είχε ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος συνοδευόμενος από…

7 ώρες πριν

Πασχαλιάτικα έθιμα στην Αργολίδα, πριν από δεκαετίες

Πασχαλιάτικα έθιμα στην Αργολίδα, πριν από δεκαετίες Επιμέλεια: Γιώργος Νικολόπουλος Το σούβλισμα του αρνιού, το…

8 ώρες πριν

Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γ. Κόνδη)

Εικόνα: Αργολικός κάμπος – Λάρισα Άργους Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γιώργου Κόνδη) Η Πασχαλιά είναι…

19 ώρες πριν