Ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν σύντομα οι αμπελουργοί της Αργολίδας για τον περονόσπορο

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, μετά από πρόσκληση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ. Δημήτρη Δήμου, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του. Το θέμα της πρόσκλησης αφορούσε στον «περονόσπορο», που φέτος έχει πλήξει τους αμπελώνες του νομού και την αναγκαιότητα αποζημίωσης των αμπελουργών.

 

Η ασθένεια, όπως και από αγρότες είχε μεταφερθεί στον βουλευτή, αλλά και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ και του ΔΑΟΚ έχουν διαπιστώσει και εξακολουθούν να ελέγχουν και να προβαίνουν στον υπολογισμό, έχει ανέλθει σε ποσοστό 80-90% στις περιοχές της Σκοτεινής – Αλέας και σε ποσοστό 50% στους αμπελώνες του Μαλανδρενίου και της Αλέας.

 

Η αποζημίωση που μπορεί να χορηγηθεί, σύμφωνα με την εκτίμηση του Προϊσταμένου της ΔΑΟΚ, έχει ως μοναδικό πόρο κάλυψης τα ΠΣΕΑ, οπότε προβλέπεται αποζημίωση ανά στρέμμα, μετά από τη σχετική διαδικασία που θα εκκινήσει με πρωτοβουλία του ΕΛΓΑ και με ολοκληρωμένο φάκελο προς την
Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Στη διαδικασία αυτή, τόσο οι Υπηρεσίες του ΔΑΟΚ, όσο και ο βουλευτής εκδήλωσαν την κοινή απόφασή τους να συντονίσουν άμεσα τις ενέργειές τους, ώστε να συντελεσθούν στο συντομότερο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα οι αποζημιώσεις των παραγωγών.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια