Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Αιτήσεις για 50 θέσεις στην ειδικότητα μαγειρικής τέχνης στην Τουριστική Σχολή Άργους

 

Μέχρι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου (2.30 μμ) θα γίνονται αιτήσεις για 50 θέσεις αποφοίτων Λυκείου στην Τουριστική Σχολή του ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος, στην ειδικότητα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)”.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες στην Τουριστική σχολή Αργους – ΙΕΚ Πελοποννήσου (Δαναού 29, Αργος – Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο) στα τηλέφωνα 27510.20115, 20127
καθώς και στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr

 

O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

 

Γνωρίζοντας την μαγειρική, στοιχεία ζαχαροπλαστικής καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.

 

O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef)» είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

 

1. Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
2. Την υγιεινή των τροφίμων.
3. Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
4. Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
5. Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
6. Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
7. Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
8. Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.
9. Την εφαρμογή αρχών κοστολόγησης.
10. Την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας

 

Η Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος με τους κατάλληλα για τον σκοπό αυτό χώρους θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης, τα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, τους έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές, τις πρώτες ύλες και τα αναλώσιμα σε ποσότητα και είδος αλλά και τις παράλληλες δράσεις με επιμορφώσεις και παρουσιάσεις ειδικών θεμάτων γαστρονομίας που οργανώνονται από την Δ/νση της σχολής κατά την διάρκεια των σπουδών, όπως επίσης και το δίκτυο τουριστικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται με την Τουριστική Σχολή Άργους για την αμειβόμενη πρακτική και εργασία μετά την σχολή είναι τα στοιχεία εκείνα που διασφαλίζουν την επαρκή εκπαίδευση και εξειδίκευση στον τομέα της επαγγελματικής γαστρονομίας και την προοπτική εργασίας & καριέρας στον τομέα.

 

 

 

   
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.