Προγράμματα ενημέρωσης ενηλίκων για θέματα αγωγής υγείας από την ΤΟΜΥ Άργους

 

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, αναπτύσσει δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας και προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές.

 

Η δεύτερη δράση πρόληψης και αγωγής υγείας για τους ενήλικους πολίτες με θέμα «Υγιεινή διατροφή: Υδατάνθρακες» θα υλοποιηθεί στις 28 Αυγούστου, ώρα 10 πμ – 12 μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΕΚ Πελοποννήσου του Υπουργείου Τουρισμού στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο (Δαναού 25) στο Άργος.

 

Η δράση παρέχεται δωρεάν στους πολίτες.

Για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της δράσης, καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους:
• στα γραφεία μας, Δαναού 43 ή
• στο τηλέφωνο 2751063603 ή
• στο φαξ 2751022606 ή
• στο e-mail: [email protected]

 


 

 

Την Τρίτη 21 Αυγούστου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους,στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους ενήλικους πολίτες του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τηδράση με θέμα «Εισαγωγή στην υγιεινή διατροφή».

 

Η συγκεκριμένη δράση είναι η πρώτη από μια σειρά είκοσι δράσεων, που αφορούν την υγιεινή διατροφή και θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων μηνών με συναντήσεις 1 έως 2 φορές την εβδομάδα.

 

Στην πρώτη αυτή δράση, η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τηΓενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασανμε τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

 

 Τι σημαίνει ο όρος διατροφή
 Ποια είναι τα μακροθρεπτικά συστατικά των τροφών
 Ποια είναι τα μικροθρεπτικάσυστατικά των τροφών
 Τι είναι η υγιεινή διατροφή
 Τι είναι η ενεργειακή αξία των τροφών
 Ποια είναι η σχέση της διατροφής και της υγείας
 Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία στην υγεία
 Τι μπορεί και πρέπει να επιτυγχάνει το άτομο μέσω της υγιεινής διατροφής
 Σε τι συνίσταται η εμπλοκή του ατόμου στην υγιεινή διατροφή του.

 

Η δράση περιλάμβανε εμπλουτισμένη εισήγηση σχετικά με τη διατροφή και την υγιεινή διατροφή, εργασία των συμμετεχόντων σε ομάδες σχετική με τα συστατικά των τροφών και συζήτηση αναφορικά με τις κοινωνικές διαστάσεις της διατροφής και την ατομική ευθύνη για την επιλογή της υγιεινής διατροφής.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τη δράση και συμπλήρωσαν ότι τέτοιου είδους δράσεις θα πρέπει να επεκταθούν και σε άλλους τομείς της υγείας και της ποιότητας ζωής.

 

Από την πλευρά τους τα μέλη της ΤΟΜΥ Άργους βεβαίωσαν τους πολίτες ότι οι δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας με θέμα την «ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» θα επαναλαμβάνονται, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σ’ αυτές. Επιπλέον, νέες δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας με θέματα, όπως η σωματική δραστηριότητα, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η υπερλιπιδαιμία, η παχυσαρκία, η αρτηριακή υπέρταση, οι ψυχικές παθήσεις, οι πρώτες βοήθειες και άλλα, θα αρχίσουν να παρέχονται από την 1η ΤΟΜΥ Άργους στο προσεχές μέλλον.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως το Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Πελοποννήσου του Υπουργείου Τουρισμού κ. Καχριμάνη για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική συμβολή τους.