Τρεις ακόμα δράσεις ενημέρωσης σε παιδιά από την 1η ΤΟΜΥ  Άργους

 

Στις αρχές Αυγούστου, η 1η ΤΟΜΥ  Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε τρεις ακόμα δράσεις.

 

Τα θέματα των δράσεων ήταν «Δεν ρυπαίνω το περιβάλλον» καθώς επίσης «Ατομική Υγιεινή» και η «Υγιεινή των χεριών». Σκοπός της ήταν να μυηθούν τα παιδιά στην προστασία του περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα να μάθουν να ανακυκλώνουν και να σέβονται το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και οι ίδιοι, και να αντιληφθούν τη σημασία που έχει για την υγεία μας, η διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος. Επίσης, να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την ατομική τους υγιεινή και να μάθουν το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών, με απώτερη επιδίωξη αφενός την αλλαγή στάσης σχετικά με την ατομική υγιεινή και αφετέρου την αποφυγή έκθεσης και μετάδοσης των μικροβίων, προς όφελος της ατομικής και δημόσιας υγείας.

 

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν στους 27 μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό.

 

Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναφορικά με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση του χαρτιού, του πλαστικού, του γυαλιού. Ακολούθησαν δυο εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση, αντίστοιχα.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια