spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Η Περιφ. Ενότητα Αργολίδας καταγγέλλει Μπαρού για τη συναυλία στην Αρβανιτιά

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

 

Ενώ οι «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» από τις 13 Ιουνίου είχαν ανακοινώσει εκδήλωση στο θεατράκι της Ακροναυπλίας για τις 22 Ιουλίου, αρκετές ημέρες αργότερα το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου ανακοίνωσε για την ίδια βραδιά, τη συναυλία της Ελένης Βιτάλη λίγα μέτρα πιο πέρα, στην πλατεία της Αρβανιτιάς.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας αναφέρεται στην αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και αντιδημάρχου Ναυπλιέων Ραφαήλ Μπαρού ο οποίος απάντησε χαρακτηριστικά στους διοργανωτές των «Δόμων Πολιτισμού»:

 

«Που είναι το θεατράκι της Ακροναυπλίας; Ποιοι είστε εσείς που έχετε το θράσος να μου τηλεφωνείτε ζητώντας μου να αναβάλω μια συναυλία που θα έχει 40.000 άτομα»;

 

Τελικά, η εκδήλωση των «Δρόμων Πολιτισμού» για να μην υπάρξουν προβλήματα αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα…

 

 

Στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας αναφέρει:

 

Δυστυχώς το ποδήλατο των «Δρόμων Πολιτισμού» αναγκάζεται να κυλήσει και σε ανώμαλο έδαφος. Κι αυτό γιατί πολλοί που εκμεταλλεύονται το άρμα του Πολιτισμού είτε για να προάγουν την δημόσια εικόνα τους, είτε για να εξυπηρετήσουν άλλα ιδιοτελή συμφέροντα αγνοούν βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς από τους οποίους αν μη τι άλλο οφείλουν να δεσμεύονται οι ενασχολούμενοι με τα θέματα αυτά.

 

Ο λόγος γίνεται για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου κ. Ραφαήλ Μπαρού ο οποίος με μία άκρως «ετσιθελίστικη» λογική αποφάσισε την διεξαγωγή συναυλίας στην πλατεία της Αρβανιτιάς με την τραγουδοποιό κ. Ελένη Βιτάλη την ίδια ημέρα που είχε προγραμματιστεί ακριβώς από πάνω, στο θεατράκι της Ακροναυπλίας η θεατρική παράσταση των Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας «Έρωτα εσύ..προαναγγέλοντας τη Μήδεια», από τον θεατρικό όμιλο Ερμιονίδας.

 

Να σημειωθεί πως οι –δωρεάν για το κοινό- Δρόμοι Πολιτισμού που για δεύτερη φορά φέτος, διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα έχει ως φιλοσοφία να στηριχθεί η ντόπια καλλιτεχνική δημιουργία – και όχι να ξοδευτεί δημόσιο χρήμα ως αμοιβή σε μετακαλούμενους θιάσους και καλλιτέχνες παράλληλα μάλιστα με εισιτήριο του κοινού. Το πρόγραμμα των Δρόμων Πολιτισμού έχει ανακοινωθεί από 13 Ιουνίου σε επίσημη συνέντευξη τύπου ενώ παράλληλα έχει εκδοθεί και έχει κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία βιβλιαράκι του προγράμματος με όλες τις εκδηλώσεις στον Νομό από 1 έως 30 Ιουλίου σε 10.000 Ελληνικά και 2.000 Αγγλικά αντίτυπα.

 

Σημειώνεται επίσης πως η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις (π.χ. εφορία αρχαιοτήτων κ.ά) ενώ κατά την κατάρτιση του προγράμματος δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη με άλλα φεστιβάλ (όπως αυτό του Δήμου Ναυπλιέων) σεβόμενοι το κοινό και τους καλλιτέχνες.

 

Τέλος σημαντικό είναι να αναφερθεί η αντίδραση του κ. Μπαρού σε τηλεφωνική επικοινωνία από την πλευρά μας για την επίλυση του προβλήματος που αυτός δημιούργησε, όπου αφότου ρώτησε: «Πού είναι το θεατράκι της Ακροναυπλίας;», εκστόμισε: «Ποιοι είστε εσείς που έχετε το θράσος να μου τηλεφωνείτε ζητώντας μου να αναβάλω μια συναυλία που θα έχει 40.000 άτομα», ενώ κατόπιν έκλεισε το τηλέφωνο.

 

Κατόπιν όλων των παραπάνω αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε την προγραμματισμένη εκδήλωση μας για την επόμενη ακριβώς ημέρα δηλαδή 22 Ιουλίου στο ίδιο μέρος και καλούμε τους πολίτες της Αργολίδας να στηρίξουν την υπέροχη αυτή θεατρική παράσταση του θεατρικού ομίλου Ερμιονίδας.

 

spot_img