Οικονομία

Η φαντασίωση του Τζήμερου: Να δοθεί το Παλαμήδι σε Τεξανό επενδυτή!

 

Ο Θάνος Τζήμερος, ο απόλυτος νεοφιλελεύθερος πολιτικός, έχει μια νέα σούπερ πρόταση που όπως πιστεύει θα αναδείξει τους αρχαιολογικούς χώρους και θα δώσει θέσεις εργασίας… H φαντασίωσή του είναι να δοθεί το Παλαμήδι σε Τεξανό επενδυτή! Με την προϋπόθεση ότι δεν θα βάλει εκεί ροντέο με ταύρους και δεν θα γυρίζει τσόντες! 

 

Το άρθρο του Θάνου Τζήμερου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα  kourdistoportocali.com είναι το ακόλουθο:

 

 

Μερικά κείμενα είναι κρίμα να χάνονται στον εφήμερο χαρακτήρα του FB. H απάντηση του Yiannis Mikrogiannakis στον Alex Hambardzumyan είναι για σεμινάριο. Την κάνω ειδικό post και την αποθηκεύω. Ρωτάει λοιπόν ο εθνικοσοσιαλίζων Alex Hambardzumyan (διατηρώ την ορθογραφία και τη σύνταξη του πρωτοτύπου):

 

– Ολα καλα μεχρι εκεί αλλά όταν βασικές υποδομές της χώρας θα πουληθούν σε ξένες εταιρίες και κρατοι τοτε τι θα μένει εδώ ; Ενα ποσοστό ; Δείτε τις εταιρίες τηλεπικοινωνιας μεχρι σούπερ μάρκετ με μεγάλο ενεργητικό αναρωτιέμαι που πάνε τα χρηματικά κεφαλαία τους

 

Κι απαντάει ο Yiannis Mikrogiannakis:

 

– Αν θες κουβέντα την κάνουμε. Αν θες γυφτιές με καραμελίτσες μάλλον σε βαριέμαι.

 

H BMW δεν είναι “της Γερμανίας” είναι των μετόχων της. Εσύ ξέρεις τη μετοχική σύνθεση; Η Volvo δεν είναι σουηδική πλέον αλλά σώθηκε και βγάζει κι αμαξάρες και λεφτά και ζούν κι ένα σκασμό Σουηδοί από την επιτυχία αυτή, ενώ αλλιώς δεν θα δούλευαν.

 

 

Τώρα σχετικά με τα λεφτά, να κάνω μια προσπάθεια.

 

 

Εχεις ένα χώρο – πχ το Παλαμήδι. Εχεις πέντε διορισμένους φύλακες. Κι έχεις και μερικούς επισκέπτες. Κι έχεις και μερικά σκατάκια στα μονοπάτια. Και τσισάκια στους πύργους. Και πιθανότητα να σκοτωθεί κανείς στις άκρες. Μπορεί να ψιλομπαίνει μέσα το Παλαμηδάκι μπορεί να βγάζει και τα έξοδά του.

 

 

Ερχεται ο επενδυτής. Αντιπαθής. Με Texaνικό καπέλο. Και πούρο. Και μπότες. Και σπιρούνια. Και καυτές σέλες. Καθαρίζει τα κακάκια. Βάζει γραβάτα στους φύλακες. Φτιάχνει τα μονοπάτια. Βάζει σχοινένια “κάγκελα να μη σκοτωθείς”. Κάνει deals με τα ξενοδοχεία. Κάνει deals με συγκροτήματα. Κάνει φεστιβάλ. Κάνει γιορτή πυροτεχνημάτων. Κάνει βραδιές φεγγαριού. Φέρνει οίκους μόδας να κάνουν λανσάρισμα της κολεξιόν. Φέρνει το γάμο της χρονιάς του σουλτάνου του Μπρουνέι. Πάει να γυρίσει τσόντες – ΟΠΑ ! εκεί τον σταματάει το κράτος και καλά κάνει. Τσόντες όχι. Γάμους ναι, αλλά χωρίς τακούνια γιατί χαλάει το δάπεδο. Αυτό θα πει “μερικοί κανόνες” από το κράτος. Επεκτείνει το ωράριο μέχρι το πρωί. Κάνει άθλημα παγκόσμιας εμβέλειας το ρεκόρ ανάβασης στα 999 σκαλοπάτια. Φωνάζει κάποιο διάσημο να πρωτοανέβει.

 

 

Και βγάζει τα άντερά του από κέρδη. Οι Ναυπλιώτες δουλεύουν εκεί. Άλλοι δουλεύουν στα ξενοδοχεία. Άλλοι στις καφετέριες. Άλλοι στις βάρκες για το Μπούρτζι – θα κλείσει κι εκεί συμφωνία για επένδυση. Το κράτος παίρνει σε φόρους ό,τι συμφωνήθηκε και απαγορεύει μόνο τα ροντέο με ταύρους στο Παλαμήδι, γιατί, όντως, αυτό παραβιάζει το χαρακτήρα του μνημείου. Τα άλλα τα επιτρέπει. Ο Texanos παίρνει τα κέρδη και τα κάνει ράντσα στη πατρίδα. Γούστο του καπέλο του. Τι το κακό;

 

 

Εσύ αρχηγέ, τι αντιπροτείνεις για το Παλαμήδι; Τι έχεις κατά νου αναπτυξιακά; Φοβάσαι μήπως αλλάξει η φυσιογνωμία της σκατούλας στην πολεμίστρα αν έρθει ο Τεξανός να σου ρουφήξει το αίμα;

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Παλαιό Φάληρο: Έσκασε τα λάστιχα σε 30 αυτοκίνητα – Όλα ήταν μαύρου χρώματος…

Ένας 53χρονος, με ψυχολογικά προβλήματα έσκασε στο Παλαιό Φάληρο τα λάστιχα 30 αυτοκινήτων, αναφέρει το…

1 ώρα πριν

ΜέΡΑ25: Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πετράκος, Λαπαβίτσας σε Ναύπλιο, Άργος

Την Κυριακή 19 Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του  ΜέΡΑ25 - Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, Θανάσης Πετράκος…

2 ώρες πριν

Φωτιά σε αυτοκίνητο ενώ κυκλοφορούσε στο Άργος

Φωτιά σε αυτοκίνητο ενώ κυκλοφορούσε στο Άργος Πυρκαγιά προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15/5 σε…

4 ώρες πριν

Πωλείται αγροτεμάχιο 12 στρεμμάτων με ελιές, οικοδομήσιμο, στους Φούρνους Ερμιονίδας

Πωλείται αγροτεμάχιο 12 στρέμματα με 120-130 ρίζες ελιές ποικιλίας μανάκι, οικοδομήσιμο. Βρίσκεται επί της επαρχιακής…

4 ώρες πριν

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου στην 25η Χορωδιακή Συνάντηση Καβάλας

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου στην Καβάλα Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, αποδεχόμενο την τιμητική πρόσκληση του…

5 ώρες πριν

Συμπλοκή δεκάδων μαθητών στο λιμάνι του Ναυπλίου

Συμπλοκή δεκάδων μαθητών από σχολεία που έκαναν τις εκδομές τους δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης…

5 ώρες πριν