Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Έκθεση φωτογραφίας στο Ναύπλιο, από 134 καλλιτέχνες, με θέμα τη γυναίκα

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, στις 8μμ, στο “Φουγάρο” στο Ναύπλιο, στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “W – γένος θηλυκό” από τη Φωτογραφική Ομάδα METAPolis, μίας έκθεσης με ελεύθερη είσοδο, σε γένος θηλυκό και χαρακτήρα άκρως σαγηνευτικό…

 

Πάνω από 130 φωτογράφοι, ανεξαρτήτως φύλου, μελετούν μέσα από τον φακό τους το φαινόμενο της γυναικείας φύσης. Μεγάλο μυστήριο που δίνει πνοή, χρώμα, ουσία και νόημα στη ζωή.

 

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 14 Ιουλίου – Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 6-11 μμ

 

Η γυναίκα χαρακτηρίζεται συχνά ως καταστροφική και επικίνδυνη, την προσομοιάζουν με την φωτιά και την τρικυμισμένη θάλασσα. Άλλοι τη θεωρούν ασθενές, αδύναμο φύλο, κι άλλοι ως πολυμήχανο, πανούργο ον. Πόσα τραγούδια και ποιήματα έχουν γραφτεί, πόσα δάκρυα έχουν χυθεί για χάρη της.

 

Τα μέλη της φωτογραφικής παρέας του METAPolis, έρχονται να διερευνήσουν το μυστήριο της γυναικείας φύσης, και μοιράζονται με το κοινό τις σκέψεις και τις εικόνες τους για τη γυναίκα, ως σύμβολο, ως ταυτότητα, ως αίσθηση, ως εικόνα, ως φύση. Τετράγωνα καρέ, ευθυγραμμισμένα ως προς τη θεματική, αλλά με διαφοροποιημένη οπτική γωνία, παραθέτουν σκηνές ομορφιάς, καθημερινότητας, Lifestyle, επιτήδευσης, σαγήνης και προβληματισμού. Στην έκθεση αυτή πρωταγωνιστεί η γυναίκα σε κάθε έκφανσή της.

 

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης, Θοδωρής Βερονίκης

 

Η Έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και με την υποστήριξη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει περιεχόμενο που ενδέχεται να ενοχλήσει ή να σοκάρει κάποιους θεατές.

 

Η Φωτογραφική Ομάδα METApolis

 

Η METApolis, η Φωτογραφική Ομάδα που ιδρύθηκε το 2009, αναζητά τη δική της μετεξέλιξη της πόλης, αλλά και κάθε κομμάτι που δημιουργεί την ίδια και την αντανάκλασή της, την METApolis. Ο Εισαγωγικός Κύκλος Φωτογραφίας αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία και πειραματίζονται ως παρέα, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας. Οι Προχωρημένοι Κύκλοι Φωτογραφίας αποτελούνται από καλλιτέχνες, αιώνια ερασιτέχνες, που συνεχίζουν τα τελευταία χρόνια μαζί ως ομάδα να ανακαλύπτουν πτυχές της φωτογραφίας υπό την καθοδήγηση των Δασκάλων τους. Η METApolis, ένα παιχνίδι ανάμεσα στο χρονικό «μετά» (post) και στο «ομοαναφορικό μετά» (meta), είναι ένα ταξίδι ανάμεσα στα διαφορετικά «κλικ» που παγιδεύουν στιγμές … αναμνήσεις (παρελθόν), ψευδαισθήσεις (παρόν), όνειρα (μέλλον) σε παράλληλους χρόνους. Η ΜΕΤΑpolis είμαστε εμείς…

 

 

Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στους σκοπούς των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας.
Ένα ελπιδοφόρο καλωσόρισμα του Καλοκαιριού και μάλιστα με παρεμβατικό τρόπο,
εφόσον οι θεατές μπορούν να προσφέρουν Φάρμακα από ένα κουτί αντιβίωση για ενήλικες ή παιδιά, ένα κουτί παυσίπονα… ή να βοηθήσουν τις δράσεις των ΓτΚ.

 

 

 

 

 

     
NO COMMENTS

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.