Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ερώτηση Γκιόλα και 13 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι απέγινε το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ»;

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ:
«ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.»

 

 

• Ποιες είναι οι περεταίρω ενέργειες της Δικαιοσύνης σχετικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής;
• Έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις;
• Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δικαστική έρευνα, σχετικά με πλήθος ποινικά κολάσιμων πράξεων που διαπιστώθηκαν για τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν ΜΜΕ και κόμματα;

 

 

«Τι απέγινε το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ;», είναι ο τίτλος της κοινής Ερώτησης που κατέθεσαν 14 βουλευτές, ζητώντας να πληροφορηθούν από τον Σταύρο Κοντονή την πορεία των ερευνών της Δικαιοσύνης με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και κομμάτων.

 

Στο πόρισμα που έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιανουάριο του 2017, είχε διαπιστωθεί η τέλεση πλείστων αδικημάτων, όπως η αυτουργία και η ηθική αυτουργία σε απιστία, η ψευδής βεβαίωση, η ψευδορκία αλλά και αδικήματα του τραπεζικού δικαίου, με ορισμένα εξ αυτών να έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

 

Παρόλο που η διερεύνηση της υπέρογκης τραπεζικής δανειοδότησης -με αέρα ή χωρίς- σε κόμματα και ΜΜΕ είχε αναχθεί σε μείζον ζήτημα της επικαιρότητας λόγω του κοινωνικού ενδιαφέροντος για την πορεία των χρημάτων που ο ελληνικός λαός εν τέλει κλήθηκε να αποπληρώσει μέσω των αναχρηματοδοτήσεων των τραπεζών, μετά την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής άγνωστες είναι οι ενέργειες της Δικαιοσύνης. Εξ ου και ο λόγος της κατάθεσης της κοινής Ερώτησης των 14 βουλευτών, οι οποίοι αιτούνται ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργός για το αν συντελείται έρευνα και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή.

 

 

Η Ερώτηση

 

Με κοινή τους Ερώτηση βουλευτές απευθύνουν ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης εάν υπήρξαν και ποιες είναι οι ποινικές συνέπειες από τα ευρήματα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Ειδικότερα οι (Μπαλωμενάκης Αντώνης, Λάππας Σπύρος, Τζαμακλής Χαρίλαος, Γκιόλας Γιάννης, Θεοφύλακτος Γιάννης, Καββαδία Αννέτα, Παπαηλιού Γιώργος, Συρμαλένιος Νίκος, Κοζομπόλη Παναγιώτα, Μπαλής Μάκης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος) βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μέλη της εξεταστικής εκείνης επιτροπής, από κοινού με τους Θανάση Παπαχριστόπουλο(Ανεξάρτητοι Έλληνες), Νίκο Νικολόπουλο (Ανεξάρτητος) και Γιάννη Σαρίδη (Ένωση Κεντρώων) επισημαίνουν στην κοινή τους ερώτηση τα εξής:

 

Στις 23.1.2017 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιριών μέσων μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) από τα τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας, που είχε συσταθεί με την από 15.4.2016 ομόφωνη απόφασή της, παρέδωσε στον κ. Πρόεδρο του Σώματος το Πόρισμά της.

 

Αντίγραφο του Πορίσματος παραδόθηκε στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς η Επιτροπή είχε διαπιστώσει την τέλεση πλήθους αδικημάτων, που αφορούσαν αυτουργία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, αδικήματα του τραπεζικού δικαίου. Ορισμένα από τα αδικήματα αυτά έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

 

Στις ποινικά κολάσιμες πράξεις που εντόπισε η Εξεταστική Επιτροπή στο Πόρισμά της αναφέρονται τα υποκεφάλαια 3.6 «Τραπεζικές παραβάσεις στα ΜΜΕ» (σελίδες 291 και επόμενες), 3.7 «Πίνακας μη νομίμων πράξεων και παραλείψεων των ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε.» (σελίδες 295 και επόμενες), 3.3.13 , σελίδες 219-226 («Κήρυκας Χανίων»), 4.4.2. «Για το θέμα εάν ορθώς ή όχι τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της δανειοδότησης των κομμάτων», 5.0.0 σελίδες 398 επ. «Πράξεις και παραλείψεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης αναφορικά με τα πολιτικά κόμματα», κ.ά.

 

ΕΠΕΙΔΗ τόσο οι εργασίες της Επιτροπής, που μεταδίδονταν τηλεοπτικά, όσο και το περιεχόμενο του πορίσματός της προκάλεσαν ζωηρό το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, εύλογο είναι ότι υπάρχει επιθυμία και ανάγκη ενημέρωσης για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης που ενδεχομένως επακολούθησαν της παραδόσεώς του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εννοείται ακολουθώντας τους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

– Εάν ερευνήθηκαν περαιτέρω από τη Δικαιοσύνη οι διαπιστωμένες στο Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής παράνομες πράξεις και παραλείψεις των φυσικών προσώπων που κατονομάζονται και, σε περίπτωση που έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις,

 

– Σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε μία υπόθεση. 

 

 

     
NO COMMENTS

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.