Σύντομα με κάρτα η είσοδος οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας στο Ναύπλιο

 

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Γιάννης Γαλανόπουλος

για την ιστοσελίδα www.ert.gr

 

Μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η “ελεγχόμενη” είσοδος στη λεωφόρο Αμαλίας στο Ναύπλιο.

 

Πρόκειται για τον πλέον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην “καρδιά” του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου και ο οποίος ουσιαστικά μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, με περιορισμένη κίνηση.

 

Η Αμαλίας είναι ο δρόμος που περνά μπροστά από το Δημαρχείο Ναυπλίου και από τα λύκεια της πόλης και οδηγεί στο λιμάνι. Σήμερα δέχεται αρκετό “όγκο” οχημάτων που ουσιαστικά κάνουν έναν …κύκλο στο κέντρο χωρίς αυτό να εξυπηρετεί τους οδηγούς, αφού, έτσι κι αλλιώς, στο λιμάνι καταλήγουν για στάθμευση.

 

 

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε μπάρα, με φωτεινές ενδείξεις και θα επιτρέπεται η διέλευση μονίμων κατοίκων με ειδική κάρτα, οχημάτων ανεφοδιασμού καταστημάτων, για συγκεκριμένες ώρες , και -φυσικά- οχημάτων του ΕΚΑΒ, Π.Υ., ΕΛ.ΑΣ. κλπ.

 

Έτσι ο δήμος θέλει να αποσυμφορήσει την Αμαλίας, να είναι πιο προσβάσιμη στους πεζούς ενώ οι (λίγες) θέσεις στάθμευσης θα είναι για μονίμους κατοίκους.

 

Βεβαίως δεν έλειψαν και τα παράπονα από επαγγελματίες της περιοχής που ισχυρίζονται ότι με αυτήν την απόφαση θα μειωθεί η εμπορική κίνηση.

 

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί τις αμέσως προσεχείς μέρες αφού έχουν έγιναν ήδη και οι απαραίτητες δοκιμές.