Κώστας Καραμπής: Αναφορικά με την ιταμού χαρακτήρα, απάντηση της ΔΕΥΑΝ…

 

Απάντηση του τοπικού συμβούλου Ανυφίου Κώστα Καραμπή 

στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

 

 

Αναφορικά με την ιταμού χαρακτήρα, απάντηση της ΔΕΥΑΝ, στο δημοσίευμα μου έχω να ειπώ, τα εξής:

 

1. Ύφος κειμένου: Έκδηλος ο ενθουσιασμός από την ΔΕΥΑΝ κατά την απάντηση. Τόσος ήτο, που θα έλεγε κανείς, ότι, και νερό δίνει απρόσκοπτα στο Ανυφί, και μικροπολιτική δεν κάνει σε βάρος του καταναλωτικού κοινού με την εφαρμογή προτεραιοτήτων και αποκλεισμού, ούτε σπάταλη ως υπηρεσία είναι.

 

Ήτο δε, τόσο έκδηλος αυτός ο ενθουσιασμός;! που ξέχασε ότι είναι η δημόσια επιχείρηση ύδρευσης της περιοχής, ξέφυγε από το συντακτικό πρωτόκολλο το οποίο χρησιμοποιείται ως επίσημη γλώσσα από το δημόσιο, στις όποιες παρεμβάσεις-αντί αυτού, παρασύρθηκε ακολουθώντας μιάν άλλη οδό, προσέδωσε ένα άλλο ύφος στην επιστολή, του πεζοδρομίου, προσβάλοντας & αφαιρώντας δημόσια το δικαίωμα σε ένα! και μόνο ένα συγκεκριμένο άτομο του δήμου Ναυπλιέων, το δικαίωμα στη πληροφορία (μόνο; ). Στο τελευταίο, αποκαλύφθηκε ότι ο αποκλεισμός αυτός.., από την πληροφορία δηλαδή, δεν είναι της εποχής, έχει και συνέπεια και στρατηγική…

 

2. Η ΔΕΥΑΝ δεν δέχεται υποδείξεις: Η ΔΕΥΑΝ στης οποίας τους κόλπους, ευδοκιμεί ο οικονομικός δαρβινισμός, ο οποίος γιγαντώνει ανά έτος το χρέος κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ΔΕΝ δέχεται τη γνωμοδότηση από έναν τοπικό σύμβουλο ή αλλιώς; ούτε μύγα στο σπαθί της. Για να το επιτύχει αυτό; έκανε χρήση της επιστημονικής κατάρτισης της, και μάλιστα με άκομψο τρόπο.., ο οποίος εκτός από αντιδεοντολογικός, σαφώς είναι και κατακριτέος επιστημονικά. Για του λόγου το αληθές ίσως απευθυνθώ στο ΤΕΕ, στον ΣτΠ , κ.α. ώστε μεταξύ άλλων, να γνωμοδοτήσουν σχετικά. Σαφώς η ΔΕΥΑΝ, είναι δύσκολο να ομολογήσει την όποια σπατάλη, πράγμα το οποίο εν μέρει, δέχομαι. Δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση να δεχτώ, την απαξίωση με την επιστημονική παρέμβαση, η οποία στη προκειμένη φάση κάνει την εμφάνιση της ως από μηχανής κυριολεκτικά θεός, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη γνώση, τη χρησιμοποιεί κατά πολίτη και στη προκειμένη κατά αιρετού, μα πάνω απ όλα; κατά του δημοσίου συμφέροντος. Αν θέλει ο επιστήμων να παρέμβει; να το πράξει σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έρευνα, μελέτη, γνώμη & αποτέλεσμα-εγώ μπακαλίστικες υποδείξεις, τσου, δεν δέχομαι. Συμπληρωματικά να αναφέρω το εξής, με θλίψη διαπιστώνω ότι η ΔΕΥΑΝ εκτός των γνωστών οικονομικών θεμάτων που είχε και εξακολουθεί να έχει, πλέον έχει και υπαρξιακά-διόλου απίθανο, σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξουν και άλλες, αυτοκέφαλα από το κράτος παρεμβάσεις.

 

3. Η ΔΕΥΑΝ αναφέρει, παραπληροφόρηση από μέρους μου. Την οποία παραπληροφόρηση όμως, σε κανένα σημείο αποδεικνύει-τουναντίον, μνημονεύει και τις αναφορές μου (λόγους καθυστέρησης κλπ). Στη παρέμβαση βέβαια προσθέτει κάποια επιπλέον στοιχεία, τα οποία αγνοούσα. Αγνοούσα μεν την ύπαρξη τους, όμως; κρατώ σχετικές επιφυλάξεις για την ύπαρξη των αναφερόμενων. Αναφέρω σχετικά, την αναφορά περί της προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΑΡΜ, η οποία γίνεται στο απαντητικό κείμενο. Πάνω σε αυτό, δέχτηκα από ΔΣ (τον οποίο δεν θα κατονομάσω σε καμία περίπτωση, εκτός μόνο αν το θελήσει) την εξής παρέμβαση, κάτι έχει ακουστεί.. δεν έχει περάσει από δημοτικό συμβούλιο… έχει ζητηθεί από κάποιον ΔΣ αλλά ακόμα δεν το έχει παραλάβει… το στοιχείο αυτό το διασταύρωσα και από αλλού… Τα στοιχεία όμως αυτά, δεν με απασχολούν έτσι κ αλλιώς-αφού δεν έχουν να κάνουν με το Ανυφί. Να θυμίσω, είμαι εκλεγμένος, τοπικός σύμβουλος και τέως πρόεδρος της Τ.Κ. Ανυφίου. Δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος, δεν είμαι ούτε αυλικός, αλλά ούτε τύπος που κολακεύω-αυτοί που μπορούν να αναφερθούν σε αυτά, και που θα πρέπει να τους απασχολήσει, είναι τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων αυτών. Πάντως, επειδή αναφέρει η υπηρεσία ότι έπραξε εργασία. Αιτούμαι δημόσια, να μου αποσταλούν όλα τα στοιχεία, αναλυτικά-θεωρώ τα πάντα αληθή! Ειλικρινά. Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση, μια υπηρεσία, να διακινεί πράγματα μη αληθή, έχω όμως μια ελάχιστη αμφιβολία στη λέξη <<τρέχει>> πιο μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον κώνωπα και τον πόντιο σαμουράι, παρά ωρίμου αποτελέσματος-εν αναμονή λοιπόν.

 

4. Ως αίτιο της ‘’παραπληροφόρησης’’ από μέρους μου, η ΔΕΥΑΝ αναφέρει: Αναφέρει τη μη επίσκεψη μου στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ δια ‘’ενημέρωση’’-πράγμα το οποίο με κάνει να αναρωτιέμαι, εν τέλει, τι είδους λογικές πρυτανεύουν στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης; Εννοώντας, έχω καταθέσει, επίσημα, έγγραφα ερωτήματα και αναφέρω ενδεικτικά, 2. 1ο από 17/09/2013 κατέθεσα έγγραφο προς τη ΔΕΥΑΝ, με θέμα <<έγγραφη ενημέρωση ως προς τα έργα που έχουν γίνει κατά την περίοδο του Καλλικράτη, στα όρια της τ.κ. Ανυφίου>>, 2ο την 11η/09/2015 κατέθεσα έγγραφο προς τη ΔΕΥΑΝ, με θέμα <<αναζήτηση στοιχείων, δια την εφαρμογή του απολογισμού των πεπραγμένων της κοινοτικής αρχής, με ειδικό θέμα<<παροχή κατάλληλου για πόση και οικιακή χρήση νερό στην Τ.Κ. Ανυφίου>>. Κανένα εκ των δυο εγγράφων ΔΕΝ απαντήθηκε, δηλαδή αν αγνοούν τα έγγραφα και απαιτούν από εμένα ως αιρετό να τους επισκεφτώ στο χώρο τους, σε έναν απλό πολίτη τι θα ζητήσουν; Τα προφανή…; Σημείωση: 1η κατά καιρούς, έχουν αποσταλεί υπηρεσιακώς και άλλα ζητήματα-έγγραφα σχετικά με το νερό, αναφέρω ένα, την 12η/09/2012 κατέθεσα έγγραφο με θέμα <<χρήση των πυροσβεστικών κρουνών για γέμισμα ραντιστηκών βυτίων>>. Ουδέ ένα έχει απαντηθεί.., τα συμπεράσματα δικά σας. 2η πιστεύει κανένας άραγε; ότι ο δήμος Ναυπλιέων και η ΔΕΥΑΝ είναι σεμνοί και ταπεινοί; βρύση να τοποθετήσουν τη διαφημίζουν, το έργο όχι; ας σοβαρευτούμε επιτέλους! 3η οι δήμοι υποχρεούνται να ενημερώνουν τα τοπικά συμβούλια μέσω των προέδρων τους εγγράφως μέσα σε 30 μέρες για τα θέματα που τους απασχολούν-ως σήμερα, ούτε μια! ενημέρωση.

 

5. Η ΔΕΥΑΝ, αναφέρει δια συγκεχυμένες απόψεις. Απόψεις; ΔΕΝ έχω καταθέσει.- όλα αυτά τα οποία αναφέρω είναι επίσημα! Αφού η ΔΕΥΑΝ με αγνόησε επιδεικτικά, τα έχω αλιεύσει από έγγραφα του ΣτΠ , από καταθέσεις μαρτύρων μετά από εισαγγελική εντολή, κ.α. Τα στοιχεία δε αυτά; τα έχει παραδώσει ή καταθέσει στους παραπάνω, η ίδια η ΔΕΥΑΝ. Αν θίγονται; τότε κάποιος είπε κάτι το οποίο δεν είναι αληθές, και το έπραξε για να αποφύγει πιθανές ευθύνες (ίσως οι δράσεις.., με αυτές τις μαρτυρίες, έφτασαν σε άλλα… αποτελέσματα), πάντως όχι εγώ.

 

6. Η ΔΕΥΑΝ, κάνει λόγο δια άμεσες από μέρους της ενέργειες από αρχής εξ αρχής της σύστασης του δήμου Ναυπλιέων: Η λέξη αμεσότητα, αποκτά άλλη υπόσταση από τη ΔΕΥΑΝ. Ως πρώτη δράση, και αριθμημένη ως 1 (ένα) στην απάντηση, αναφέρει την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Δεν φαίνεται να είναι και τόσο άμεση ως παρέμβαση, 4 ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων. Αξίζει όμως εδώ να σημειωθεί, ότι, το 2014, ήτο κομβικό σημείο δια την υδροδότηση του Ανυφίου, ενώ συγκυριακά και για τον τόπο γενικότερα. Οι δικαστικές πλέον πιέσεις, καθώς και κάθε άλλου αρμοδίου από τις ενέργειες μου, έκαναν τον πράγμα να αποβαλτωθεί. Βέβαια, αξίζει να ειπωθεί, ότι και ένας ακόμα ενεργός πολίτης, ασχολείται παράλληλα και δυναμικά με το θέμα νερό-αποδεικνύει δε; ότι δεν χρειάζεσαι τίτλο για να ενεργήσεις-εύγε λοιπόν.

 

7. Τέλος να αναφέρω τις σχέσεις τις οποίες έχω με τη ΔΕΥΑΝ: οι σχέσεις που έχω με τη ΔΕΥΑΝ, είναι οι σχέσεις που μπορεί να έχει μια υπηρεσία η οποία πουλάει ένα κοινωνικό αγαθό με τον καταναλωτή, μπορούν επίσης να χαρακτηριστούν ως σχέσεις στοργής. Και πως αλλιώς; Εγώ αγοράζω το δηλητήριο, αβίαστα, απροβλημάτιστα και μάλιστα σε σημαντική τιμή! Σημείωση: το οποίο νερό, έχει τη τιμή που έχει, ΜΕΤΑ από παρέμβαση της Τ.Κ. Ανυφίου και τη γενική συνέλευση του τόπου, την οποία συγκάλεσα αμέσως! τη στιγμή που ενημερώθηκα για το πρόσθετο τέλος του 80% επι της κατανάλωσης, τι; τα πρακτικά; και μόνο στο άκουσμα έριξαν τη τιμή στου νερού στη μέση, προκειμένου να πληρώσουμε ότι πληρώναμε.

 

Η γενική συνέλευση κυμάνθηκε σε μια ενημέρωση των νέων δεδομένων, όσοι παρευρέθηκαν στο χώρο της συνέλευσης γνωρίζουν, καθώς επίσης γνωρίζει και υπάλληλος του δήμου Ναυπλιέων ο-η οποίος-α άκουσε τη συζήτηση-νουθεσία περί του να πάρω πίσω τη συνέλευση, αφού ο σκοπός επετεύχθη (μη μπλέξω και κανέναν υπάλληλο). Αν θέλουν, να διασταυρώσουν του λόγου το αληθές; δεν έχουν παρά να ανοίξουν τα πρακτικά της μέρας που η ΔΕΥΑΝ κάλεσε άπαντες του ΔΣ να μας ενημερώσει για το ειδικό τέλος του 80%-εμ αγαπητοί προβληματισμένοι πολίτες, την έχουμε ματώσει τη φανέλα. Η ΔΕΥΑΝ απέναντι στον καταναλωτή, έβγαλε έναν άλλον εαυτό, και σε τι καταναλωτή! Η οικογένεια μου έχει 3 υδρομετρητές, πληρώνουμε πάντα χωρίς καθυστέρηση το ακατάλληλο για οικιακή χρήση και ανθρώπινη κατανάλωση νερό.

 

Πάραυτα, ο χρωστώ 10+ εκατομμύρια ευρώ ΔΕΥΑΝ, με φασιστικό τρόπο μου κουνά το δάχτυλο προσπαθώντας να μου επιβληθεί. Ότι ενέργεια έχω κάνει σε ότι αφορά το νερό, δεν έχει λαϊκισμό.- Θα πω κάποια πράγματα και όποιος θέλει ας με διαψεύσει. Υποσχέθηκα και ασχολήθηκα για ένα καλύτερο νερό, για ένα νερό φθηνό με τη φιλοσοφία της ανταπόδοσης, δεν είπα ποτέ ναι στο δωρεάν νερό-το πολέμησα κιόλας.

 

Η πρώτη ενέργεια που έκανα ως πρόεδρος, ήταν η γενική συνέλευση για το 80% επι της κατανάλωσης, έπειτα συγκάλεσα συνέλευση των κατοίκων με θέμα το εξασθενές χρώμιο και ο ρόλος του στη ζωή των καταναλωτών, κατέθεσα αναφορά στην εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου περί τοξικότητας η οποία επέφερε την παρέμβαση και της εισαγγελίας εφετών Ναυπλίου/των επιθεωρητών περιβάλλοντος στους οποίους κατέθεσα στην Κηφισίας 1-3 και η ΔΕΥΑΝ στην αστυνομική διεύθυνση Αργολίδας/ επίσης ασκήθηκε δίωξη κατά παντός υπευθύνου την οποία σκέφτομαι να ανακινήσω, προσπάθησα να σταματήσω την αρπαγή νερού από τους πυροσβεστικούς κρουνούς και αυτό χωρίς ΚΑΜΙΑ βοήθεια και κόντρα στην ίδια την κοινωνία δεν με στήριξε ούτε η ΔΕΥΑΝ (αυτή ειδικά στην ανυπαρξία της, βολεύεται να δίνει τζάμπα νερό), ούτε η εισαγγελία, ούτε η ΠΥ, ούτε η αστυνομία ουδείς και θέλουν σε εμένα να ειπούν ότι έχω άλλα στο νου ποιοι; οι καρκινοδιανομείς. Ως εδώ, και συνεχίζω πέραν της αρίθμησης.

 

Αφού ανέφερα τα συν, χρωστώ τα τοις άλλοις, ως επίλογο.

 

Η ΔΕΥΑΝ λοιπόν αναφέρεται αδιαλείπτως με υπονοούμενα, έωλα αποδείξεων. Είπε λοιπόν, ότι υπάρχουν πολιτικοί προστάτες. Εν αρχή λοιπόν, να αναφέρω, ότι ο Κώστας ο Καραμπής δεν έχει ανάγκη ούτε πολιτικούς ούτε άλλους… προστάτες διότι δεν έχει κάνει κάτι να φοβάται. Επειδή λοιπόν κατά τη διοίκηση και η υπηρεσία, τα περί πολιτικής (μόνο ; ) προστασίας, τα επιστρέφω πίσω στη ΔΕΥΑΝ. Επειδή όμως χτυπούν εν απουσία τους πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, θέλω να σας πω το εξής: τόσο με τον κ. Σαλεσιώτη όσο και με τον κ. Γραμματικόπουλο με τους οποίους είχα κατεβεί στις εκλογές είχαμε ως άμεση προτεραιότητα, την υδροδότηση της περιοχής. Οι πολίτες ακολούθησαν τις σειρήνες. Εμείς πάραυτα, τηρούμε τις υποσχέσεις μας και παλεύουμε για αυτές! από τη θέση που ο λαός μας τίμησε. Επειδή λοιπόν ούτε φοβάμαι, ούτε χρωστώ, ούτε ανωτέρους έχω, τη δευτέρα 18/06/2018 και ώρα 12:01μμ θα επισκεφτώ την υπηρεσία με την απαίτηση να μάθω ποιος έβαλε το χέρι του, έπιασε πληκτρολόγιο και έγραψε τον προσβλητικό αυτό λόγο.

 

Τους φασίστες εγώ, χαμπάρι δεν τους παίρνω.-

 

Κατά τα άλλα εμμένω στην αρχική τοποθέτηση μου, με τίτλο “Η πολύπαθη υδροδότηση με νερό Λέρνας, η σπάταλη! και κατά δήλωση της ως αναρμόδια ευθυνών, Δ.Ε.Υ.Α.Ν.”, άνευ διορθώσεων.

 

Επειδή είμαι εργαζόμενος, αν δεν κατορθώσω να έρθω τη Δευτέρα, θα έρθω την επόμενη μέρα στις 12:01 μμ

 

Μ.Τ.Σ./Τ.Π. της Τ.Κ. Ανυφίου του δήμου Ναυπλιέων
ΚΩΝ/ΝΟΣ Π. ΚΑΡΑΜΠΗΣ

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Κεφαλάρι Άργους: Η προέλευση των νερών του Ερασίνου – Ο θρύλος με τον νεαρό βοσκό

Κεφαλάρι Άργους: νερά του Ερασίνου του Γιώργου Νικολόπουλου Από τα αρχαία χρόνια, υπήρχαν οι παραδόσεις πως τα νερά του Ερασίνου ποταμού, ο οποίος πηγάζει από το...

Πλήθος κόσμου για τα κούλουμα στη Νέα Κίο – Δωρεάν σαρακοστιανά, κρασί και γλέντι

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης, στη Νέα Κίο για να γιορτάσει τα κούλουμα. Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών έχει...

Η “Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ” αναζητά Σύμβουλο Πώλησης Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού & Τεχνολογίας για το κατάστημα Άργους

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε, η Νο1 εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτιρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας, αναζητά Σύμβουλο Πώλησης Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού & Τεχνολογίας...

Κεφαλάρι Άργους: Η προέλευση των νερών του Ερασίνου – Ο θρύλος με τον νεαρό βοσκό

Κεφαλάρι Άργους: νερά του Ερασίνου του Γιώργου Νικολόπουλου Από τα αρχαία χρόνια, υπήρχαν οι παραδόσεις πως τα νερά του Ερασίνου ποταμού, ο οποίος πηγάζει από το...

Πλήθος κόσμου για τα κούλουμα στη Νέα Κίο – Δωρεάν σαρακοστιανά, κρασί και γλέντι

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης, στη Νέα Κίο για να γιορτάσει τα κούλουμα. Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών έχει...

Η “Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ” αναζητά Σύμβουλο Πώλησης Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού & Τεχνολογίας για το κατάστημα Άργους

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε, η Νο1 εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτιρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας, αναζητά Σύμβουλο Πώλησης Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού & Τεχνολογίας...

Η παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου στο Ναύπλιο

Η παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου στο Ναύπλιο Καταπληκτικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής 17/1 στο Ναύπλιο, γιορτάζοντας...

Η παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου στο Ναύπλιο

Η παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου στο Ναύπλιο Καταπληκτικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής 17/1 στο Ναύπλιο, γιορτάζοντας...

Εικόνες από την καρναβαλική παρέλαση στο Άργος

Εικόνες από την καρναβαλική παρέλαση στο Άργος Το «Αργείτικο Καρναβάλι 2024» ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολύ κέφι παρουσία χιλιάδων παρευρισκόμενων και εκατοντάδων συμμετεχόντων. Η παρέλαση ξεκίνησε...

Ναύπλιο: Κυρίες μιας άλλης εποχής συνάντησαν τα ντόμινο και τον Αρλεκίνο

  Το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου, όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Τριών Ναυάρχων ή στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, παρακολούθησαν μια αυτοσχέδια περιπατητική παράσταση με...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ενημέρωση στο Ναύπλιο για τις επιδημικές διαστάσεις της Παχυσαρκίας

  Ενημέρωση στο Ναύπλιο για την Παχυσαρκία Με αφορμή την Παγκόσμια...

Εκδήλωση στο Άργος για την επέτειο της ελληνικής Επανάστασης

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, στις 7.15 μμ, στην αίθουσα...

Αθήνα: Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία, τις στρατολογούσε 25χρονη – 4 συλλήψεις

Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία Συνελήφθησαν με εντάλματα τέσσερα άτομα...

Γ. Γαβρήλος: Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών από τη χαλαζόπτωση στα Πυργιώτικα

Δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Την Κυριακή...

Eνημερωτικό σεμινάριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου υπό την αιγίδα...