Κάποια ερωτήματα για τις πρώτες εργασίες για κολυμβητήριο στο Άργος (γράφει ο Πέτρος Καρούζος)

 

του Πέτρου Καρούζου,

δημοτικού συμβούλου Άργους – Μυκηνών

 

Στις 4 Ιουνίου 2018, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι (Π. Νικολαράκος, Σπ. Τσετσέκος, Π. Καρούζος) με αίτηση προς το Δήμο Άργους – Μυκηνών (Διεύθυνση Μελετών και Τεχνικών Έργων) με αίτηση ζητήσαμε να μας γνωρίσει με ποια σύμβαση έργου εκτελείται η κατεδάφιση των κτηρίων που βρίσκονται στο χώρο κατασκευής του κολυμβητηρίου. Επίσης, να μας δοθούν σε θεωρημένα αντίγραφα όλες οι εγκρίσεις – μελέτες – αποφάσεις – πρακτικά δημοπρασιών που αφορούν τη συγκεκριμένη εκτέλεση έργου.

 

Αναμένοντας την απάντηση από τους αρμοδίους δημιουργείται έντονος προβληματισμός για το πώς εκτελέστηκε το συγκεκριμένο έργο της κατεδάφισης των κτηρίων για την κατασκευή του κολυμβητηρίου.

 

Ορισμένα ερωτήματα παρουσιάζονται από εμάς:

 

1) Πώς και γιατί δεν προβλέφθηκε στη σύμβαση η πρώτη εργασία στο συγκεκριμένο έργο;

 

2) Πώς ξεκίνησαν οι εργασίες πριν την ψήφιση – έγκριση της 1ης ΑΠΕ; Εκτελούνται παράνομες εργασίες;

 

3) Η δικαιολογία «περί παράβλεψης» και «εκ παραδρομής» πόσους μπορεί να πείσει;

 

4) Η πιθανή ένταξη του έργου της κατεδάφισης στα «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ» της σύμβασης για την κατασκευή του κολυμβητηρίου, δείχνει τη «σοβαρότητα» της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο έργο. Πρώτη υποχρεωτική εργασία στα «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ»…

 

Προς τη δημοτική αρχή: Yποχρεούστε να μας δώσετε απαντήσεις στα στοιχεία της αιτήσεως. Στα ερωτήματα θα απαντήσουν οι πολίτες του Δήμου όταν θα έρθει η ώρα.

 

Σταματήστε την προχειρότητα με την οποία εκτελείτε έργα βιτρίνας για παραταξιακά οφέλη που έχουν σαν αποτέλεσμα την ακύρωσή τους (πχ. νεκροταφείο, εταιρεία φύλαξης κ.ά). Διαλύετε την πόλη συνεχώς.

 

 

 

Η αίτηση προς το Δήμο

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια