Για έλλειψη δημοκρατίας καταγγέλλει το Δ.Σ. Άργους – Μυκηνών ο «Άλλος Δρόμος» – Δεν τους επέτρεψαν να τοποθετηθούν

 

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών το μεσημέρι της Πέμπτης και η μείζων αντιπολίτευση, ο «Άλλος Δρόμος», καταγγέλλει τον πρόεδρο του Δ.Σ. Κώστα Μπέγκο για φίμωση προς τους συμβούλους της.

 

Ο «Άλλος Δρόμος» ζήτησε να εισαχθεί και να συζητηθεί ως κατεπείγον το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με τις δηλώσεις του δημάρχου Άργους – Μυκηνών κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης και την αποπομπή του Δ. Καμπόσου από τη Νέα Δημοκρατία.

 

 

Στο κείμενο για τη συζήτηση του θέματος, το οποίο υπογραφόταν από τους δημ. συμβούλους Δ. Νικητόπουλο, Π. Καρούζο, Π. Νικολαράκο, Σπ. Τσετσέκο, Β. Γκριτζάνη, Αν. Μουζακιώτη, αναφερόταν:

 

Παρακαλούμε να εισάγεται την παρούσα με την διαδικασία του κατεπείγοντος προς συζήτηση σήμερα την 14η Ιουνίου 2018 και παρακαλούμε τους συναδέλφους να εγκρίνουν την εισαγωγή του θέματος ως κατεπείγοντος.

 

Συνάδελφοι,

οι δηλώσεις του κου Δημάρχου σχετικά με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν χυδαίες και απαράδεκτες από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κο Κυριάκο Μητσοτάκη και προκάλεσαν την άμεση διαγραφή του από την Ν.Δ., είναι μνημείο ρατσιστικού και διχαστικού λόγου, εξέθεσαν δε την πόλη μας στο Πανελλήνιο.

Αποκαθιστώντας το κύρος του δήμου Άργους-Μυκηνών, ζητάμε να καταδικάσει το Δημοτικό Συμβούλιο τις δηλώσεις του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών έτσι ώστε το ψήφισμα αυτό να αποτελέσει ανάχωμα σε μελλοντικές αντίστοιχες απόπειρες.

 

H πρόταση δεν εισήχθη προς συζήτηση με απόφαση της παράταξης Καμπόσου.

 

Όπως αναφέρει ο «Άλλος Δρόμος»:

Με την ανοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπέγκου, αφού τοποθετήθηκαν για το θέμα έξι μέλη της πλειοψηφίας, περιλαμβανομένου και του κ. Προέδρου, απαγορεύθηκε στους συμβούλους του “ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ” που είχαν καταθέσει την πρόταση, να τοποθετηθούν επ’ αυτής.