Εθελοντική αιμοδοσία στο Ναύπλιο -Οι “Δεσμοί Αίματος” για την “Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη”

22 Likes
20 Shares
0 Comments

 

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται τη Δευτέρα 18 και την Τετάρτη 20 Ιουνίου από τις 5 μμ έως τις 8.30 μμ στη Δημόσια βιβλιοθήκη “Ο Παλαμήδης στο Ναύπλιο από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος”.

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου), οι “Δεσμοί Αίματος” αναφέρουν:

 

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

 

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

 

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και το ένα δωδέκατο από των όγκο αίματος του.

 

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

 

• να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
• να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
• να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

 

Ο εθελοντισμός συντελεί στην ομαλή και εύρωστη λειτουργία μιας κοινωνίας και προάγει τη ποιότητα ζωής των ανθρώπων! Ο αλτρουισμός και η ανιδιοτελής βοήθεια προς τον συνάνθρωπο πρέπει να αποτελεί στάση ζωής όλων γιατί έτσι μόνο υπάρχει εξέλιξη και αρμονία! Οι ανώνυμοι αιμοδότες, λοιπόν, αποδεικνύουν ότι: το να αφιερώσει κάποιος 10 λεπτά από τη ζωή του γνωρίζοντας ότι το αίμα που θα προσφέρει θα σώσει ζωές, δεν αποτελεί μεγάλη θυσία.

 

«Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή»

 

 

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.