Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2020

«Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας»: 50 εκδηλώσεις σε 40 χώρους από 70 ομάδες – καλλιτέχνες για 30 ημέρες

 

Με την παρουσία δεκάδων εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και καλλιτεχνών της Αργολίδας έγινε στο Cine Valia στο Άργος η παρουσίαση του 2ου φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» από τον αντιπεριφερειάρχη Τάσσο Χειβιδόπουλο.

 

Από την 1η μέχρι τις 30 Ιουλίου σε 40 χώρους πολιτισμού θα γίνουν 50 εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν 70 πολιτιστικές ομάδες, σύλλογοι και μεμωνομένοι καλλιτέχνες. Κι ενώ πέρυσι, πρώτη χρονιά του φεστιβάλ, στις εκδηλώσεις που διήρκεσαν 15 ημέρες παραβρέθηκαν 12.000 θεατές, φέτος η ανταπόκριση του κοινού αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

 

Στην παρουσίαση, μίλησαν για το φεστιβάλ οι αντιπεριφερειάρχισσες Ελένη Παναγιωτοπούλου και Ντίνα Νικολάκου καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φάνης Στεφανόπουλος και Γιάννης Σαρρής.

 

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ο οποίος μίλησε για τον στόχο οι «Δρόμοι Πολιτισμού» να αγκαλιάσουν τα επόμενα χρόνια όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ζήτησε από την οργανωτική επιτροπή και τους ίδιους τους φορείς που συμμετέχουν να θεσπίσουν 1ο και 2ο βραβείο για τις πιο πρωτότυπες εκδηλώσεις και τόνισε την ανάγκη να στοχεύουν οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς στην ανάδειξη των λαϊκών στοιχείων του πολιτισμού.

 

Αναφερόμενος στην πόλη του Άργους και απευθυνόμενος προς την διευθύντρια της Δ’ ΕΚΠΑ Άλκιστις Παπαδημητρίου, τόνισε πως στο πρόγραμμα της Περιφέρειας είναι να εντάξει στις μελλοντικές της δράσεις την ολοκλήρωση των εργασιών και την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους.

 

Ο εμπνευστής της ιδέας των «Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας» Τάσσος Χειβιδόπουλος ανέφερε πως οι «Δρόμοι Πολιτισμού» είναι «ένα πολιτιστικό ποδήλατο που κάθε χρόνο προσθέτουμε ακτίνες και γίνεται ακόμα πιο ισχυρό». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Σε πολλές εκδηλώσεις θα παραβρίσκονται άτομα από το σύλλογο τα οποία θα λαμβάνουν δείγματα μυελού των οστών.

 

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

 

Α. Παπαδημητρίου, Π. Τατούλης. Π. Καλκούνου

 

Η εκπρόσωπος του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” κα Μαλεβίτη

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.