Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Νέες γεύσεις από τμήμα Τυροκομίας Γαλακτοκομίας του Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου

 

Το τμήμα Τυροκομίας Γαλακτοκομίας του Δημόσιου ΙΕΚ Επιδαύρου παρασκεύασε Καθούρα Ικαρίας.

 

Είναι ένα παραδοσιακό τυρί που παράγεται τουλάχιστον από τον 17ο αιώνα αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα. Μοιάζει πολύ με τη φέτα, έχει καθαρό λευκό χρώμα, συνεκτική μάζα, ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα και ελαφρά πικάντικη γεύση. Αποτελεί ιδανικό μεζέ για το τσίπουρο, το ούζο και τα λοιπά αποστάγματα. Για τους Ικαριώτες «η καθούρα είναι επιθετικό τυρί, με δριμεία γεύση και έντονες εκρήξεις για να κάνει αρμονική αντίστιξη με το ξέσπασμα του αποστάγματος στον ουρανίσκο».

 

Η γαλακτοκομία πρόσθεσε μια γλυκιά νότα, παγωτό crème fraiche με καλλιέργεια γιαουρτιού, πεντανόστιμο!

 

 

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.