Τα όσα συμβαίνουν στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Άργους – Μυκηνών της Νέας Δημοκρατίας μάλλον δεν συμβαίνουν σε καμία άλλη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το νέο 11μελές συμβούλιο, από την πρώτη του συνεδρίαση διασπάστηκε σε δύο κομμάτια που το καθένα από αυτά στέλνει ανακοινώσεις κατηγορώντας το άλλο…
Η μια ομάδα αποτελείται από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Σπύρο Διολίτση και τα μέλη Νίκο Δελή, Τάσο Καρατζούλη, Στυλιανή Τζώτζου, Βασίλη Μπουλμέτη και Γιάννη Κεχαγιά. Η δεύτερη ομάδα από τον υποψήφιο πρόεδρο Χρήστο Μπονταΐτη και τους Θεοδόση Ρουμελιώτη, Ανδρομάχη Μπάρλα, Δημήτρη Λειβαδίτη, Βασιλική Στάμου. Η πρώτη ομάδα πρόσκειται στον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο ενώ η δεύτερη πρέπει να θεωρηθεί ως …«αντικαμποσική».
Η διάσπαση έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου: Παρόλο που το ψηφοδέλτιο ήταν ενιαίο, 13 από τα 26 υποψήφια μέλη έβγαλαν κοινή ανακοίνωση στήριξης στον υποψήφιο πρόεδρο Σπ. Διολίτση κάνοντας γνωστό σε όλους (ψηφοφόρους της ΝΔ και μη) το πρόβλημα που υπάρχει στην παράταξη στο Δήμο Άργους – Μυκηνών. Στις εκλογές ο Σπ. Διολίτσης νίκησε με διαφορά 7 ψήφων (1014 έναντι 1007) και στο Δ.Σ. εκλέχθηκαν 5 μέλη που τον στήριξαν προεκλογικά καθώς και 5 που μπορούν να χαρακτηριστούν πλέον «εσωκομματικοί αντίπαλοι».
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ για να συγκροτηθεί σε σώμα, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Ο Σπ. Διολίτσης όρισε ως α’ και β’ αντιπρόεδρο, γραμματέα και ταμία άτομα του περιβάλλοντός του και στους υπόλοιπους έδωσε θέσεις υπευθύνων τομέων (δηλαδή δευτερεύουσες θέσεις). Έτσι άρχισε ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων.
Η ΔΗΜΤΟ έβγαλε ανακοίνωση κάνοντας γνωστά τα εν οίκω και εν δήμω… Ανέφερε ότι οι 5 (Μπονταΐτης, Ρουμελιώτης, Μπάρλα, Λειβαδίτης, Στάμου) δεν δέχτηκαν τις θέσεις που τους προτάθηκαν. Σε μεταγενέστερη ανακοίνωση, η ομάδα Διολίτση αναφέρει πως οι 5 «την επόμενη μέρα και αφού “πήραν γραμμή” από τον “πατερούλη” δήλωσαν πως άλλαξαν γνώμη και δεν αποδέχονται την πρόταση του Προέδρου».
Μετά την ανακοίνωση της ΔΗΜΤΟ, οι 5 εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων:
“Η στάση και η αποφάση του προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ κ. Διολίτση Σπύρου ήταν η περιθωριοποίηση και «υποτίμηση» των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ο. που δεν άνηκαν στη σφαίρα επιρροής του, όπως άλλωστε είχαμε πληροφορηθεί σε ανάλογο δημοσίευμα ιστολογίου πριν τις εκλογές και κατάφεραν να εκλέγουν και να συμμετέχουν στη ΔΗΜ.Τ.Ο.
Ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης καθημερινά τονίζει ότι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στα όργανα του δεν χωρούν διαχωρισμοί και αλαζονικές συμπεριφορές και οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να υπηρετήσουμε αυτή την οδηγία”.
Στους 5 απάντησαν οι 6 (Διολίτσης, Δελής, Καρατζούλης, Τζώτζου, Μπουλμέτης, Κεχαγιάς). Το κείμενο είχε τίτλο: «Αφιππεύσατε την κάλαμο κύριε Μποταϊτη».
Μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Η ανάμειξη κάποιων εκ των υπογραφόντων όπως και των “πατερούληδων” τους έχουν ως στόχο τη διαίρεση. …Η εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών συμφερόντων των “πατερούληδων” κάνει κακό στη Ν.Δ. και κατ΄επέκταση στη χώρα. ….Η διαίρεση έχει ονοματεπώνυμο και αυτό δεν είναι του Προέδρου Σπύρου Διολίτση, να μην σχολιάσουμε την μεγάλη αλαζονεία που επιδεικνύει ο κύριος Μποταϊτης με το να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Άδωνη Γεωργιάδη και καλό είναι να αφιππεύσει την κάλαμο γιατί μπορεί να σπάσει…».
Ο Χρήστος Μπονταΐτης, που κυρίως αυτός δέχτηκε τα πυρά από τους 6, εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
Στρατεύτηκα με τον Κ. Μητσοτάκη για να καταπολεμήσω τις λογικές της μιζέριας του καιροσκοπισμού και του βολέματος, να υπηρετήσω δηλαδή τις αρχές και αξίες της Νέας Δημοκρατίας.
Η ηγεσία της ΔΗΜΤΟ με κατηγορεί για διασπαστικές τάσεις, υπεροψία και αλαζονεία. Και εγώ αναρωτιέμαι, είναι διασπαστικός κάποιος ο οποίος εκλέγεται με 1007 ψήφους -και διαφορά από τον αντίπαλο 7 ψήφων- και όντας 32 ετών αποδέχεται χωρίς καμία αντίρρηση το αποτέλεσμα και χωρίς καν να ζητήσει επανακαταμέτρηση όπως θα έπραττε κάποιος παλαιοκομματικός της αντίληψης σας.
Είναι υπερόπτης κάποιος ο οποίος δεν αποδέχεται όντας ο δεύτερος σε ψήφους, με ελάχιστη διαφορά, αιρετός να μην βρίσκεται σε μία θέση αντιπροεδρίας ώστε εκ της θεσμικής του θέσης και της εντολής των μελλών της ΔΗΜΤΟ στις εκλογές να συνεισφέρει ανάλογα;
Δεν ξέρω αν εγώ είμαι υπερόπτης, πάντως ο κ. Διολίτσης και οι συν αυτώ θα πρέπει να μάθουν πως δεν θα υπάρξω ποτέ άβουλο πολιτικό στέλεχος όπως επιθυμούν οι πολιτικοί αφεντάδες τους. Δεν θα ανεχθώ ποτέ πολιτικούς καίσαρες και ηγεμόνες και πολύ περισσότερο δεν θα τους υπηρετήσω.
Κύριοι στη ζωή μου πορεύομαι με τις αξίες που μου έδωσε η οικογένεια μου, πολιτικούς πατερούληδες δεν είχα και δεν θα έχω και παρακαλώ μην κρίνετε εξ ιδίων. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής και δεν θα γίνω. Δεν βιοπορίζομαι από αυτή ή εξ αυτής.