Οικονομία

Ο Δήμος Ναυπλίου χρηματοδοτεί και φέτος συναυλία του Εργατικού Κέντρου που θα έχει εισιτήριο

 

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Ναυπλιέων πρόκειται να πληρώσει συναυλία που θα διοργανώσει το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου και τα κέρδη θα τα λάβει αποκλειστικά αυτό. Βέβαια, ο φετινός καλλιτέχνης δεν έχει τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις με αυτές που είχε πέρυσι ο Γιώργος Μαζωνάκης…

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τη φετινή συναυλία με το ποσό των 9.672 ευρώ (7.800 + ΦΠΑ) ενώ πέρυσι είχε δώσει 12.272 ευρώ. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του καλλιτέχνη και η ημερομηνία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο φετινό πρόγραμμα θα συμμετέχει η Ελένη Βιτάλη.

 

Ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού ο οποίος τυγχάνει και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, είπε μεταξύ άλλων:

 

“Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου-Ερμιονίδος στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο, αποφάσισε και για εφέτος να διοργανώσει λαϊκή μουσική συναυλία, η οποία θα απευθύνεται περισσότερο στις κοινωνικές ομάδες εκείνες που υφίστανται στο πετσί τους περισσότερο απ’ όλους τις εφαρμοσθείσες οικονομικές πολιτικές“.

 

Η περσινή συναυλία πάντως δεν ήταν δωρεάν παρόλο που υπήρξε η οικονομική ενίσχυση του Δήμου. Τα εισιτήρια για «τις κοινωνικές ομάδες εκείνες που υφίστανται στο πετσί τους τις εφαρμοσθείσες οικονομικές πολιτικές» κόστιζαν 15 ευρώ (10 ευρώ οι άνεργοι, τα ΑμεΑ, οι φοιτητές και μαθητές).

 

Μάλλον ο Δήμος Ναυπλιέων είναι ο μοναδικός που χρηματοδοτεί συναυλίες με έσοδα που τα καρπώνεται αποκλειστικά το Εργατικό Κέντρο.

 

Ο Μπάμπης Αντωνιάδης καταψηφίζοντας την πρόταση Μπαρού, ανέφερε ότι θεωρεί “προκλητικό το δημοτικό συμβούλιο να παίρνει απόφαση για να χρηματοδοτεί συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου. Δεν μπορεί ένα δημοτικό συμβούλιο να χρηματοδοτεί μια συναυλία και τα έσοδα (γιατί στη συναυλία θα υπάρχει εισιτήριο) να τα παίρνει άλλος φορέας“.

Γ.Νικ.

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό που έγινε στο…

9 ώρες πριν

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος που συνδέει τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αργολίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, η…

11 ώρες πριν

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης στην Διάγνωση & Θεραπεία των Κύστεων στις Ωοθήκες

Του Δρ. Σάμερ Νικόλαου Αλ-Αχμάρ, Μαιευτήρα, Γυναικολόγου – Χειρουργού, MD, Msc Ένα μόνιμο πρόβλημα της…

13 ώρες πριν

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική…

15 ώρες πριν

Πώς θα λειτουργήσει τις αργίες το Κοινωνικό Μαγειρείο Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου ότι κατά τη διάρκεια…

16 ώρες πριν

Συλλυπητήρια του δημάρχου Ερμιονίδας για το θάνατο της Νικολέττας Κορκοβίλη

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της δημοτικής…

17 ώρες πριν