Σκουντουφλώντας στην ανάπλαση του Άργους… (γράφει η Ελένη Πετσιώτη)

 

της Ελένης Πετσιώτη

Στο διάγγελμά του της Παρασκευής ο δήμαρχος, στριμωγμένος εμφανώς και αμήχανος υπενθύμισε σε όλους τα έργα του της τετραετίας. Σε μια αποστροφή του λόγου του λοιπόν είπε μια μεγάλη αλήθεια. Ερήμην του νομίζω. Είπε επί λέξει: «Ο κόσμος κάθε μέρα σκουντουφλάει πάνω στα έργα μου».

 

 

 

Σκουντουφλάω -ω σημαίνει σκοντάφτω και είναι διαφορετικής σημασίας από το σκουντουφλιάζω που σημαίνει είμαι δύσθυμος. Αλλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Ίσα-ίσα Και να που βρέθηκε κι ένα σημείο που δε θα διαφωνήσει κανένας εχθρός με το δήμαρχο. Και δεν θα διαφωνήσουν οι εχθροί διότι πολλάκις καταγράφουν τα σημεία του σκουντουφλήματος και της σκουντούφλας καθημερινά στην πόλη κι ας δέχονται την απαξίωση, τη χλεύη, τις ύβρεις και το διασυρμό πολλές φορές απ τον ίδιο το δήμαρχο και τους οπαδούς-ψηφοφόρους.

 

Και υπάρχουν άφθονα σημεία στην πόλη που σκουντουφλάει κανείς πάνω τους με αποτέλεσμα να εμπαίζεται ο καθείς ως γκρινιάρης ήτοι σκουντούφλης. Ας απαριθμήσουμε λοιπόν όσα αντέξουμε:

 

Πρώτα – πρώτα σκουντουφλάνε οι πεζοί που αναγκάζονται καθημερινά να κατεβαίνουν από τα πεζοδρόμια και να περπατάν στο δρόμο με κίνδυνο να τους πατήσουν αυτοκίνητα και μηχανάκια που τα οδηγούν σκουντούφληδες οδηγοί.

 

Σκουντουφλάνε και οι γονείς με τα καρότσια και οι άνθρωποι που έχουν κινητικά προβλήματα, και ο μαθητής και ο γέροντας με τη μαγκούρα με αποτέλεσμα μια διαρκή σκουντούφλα απ όλους.

 

Άλλο σημείο σκουντουφλήματος είναι αυτές οι πινακίδες, δεν ξέρω τι είναι ακριβώς, που έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο μπροστά απ’ το Μουσείο. Κανείς δεν ξέρει ούτε καν πως να τις ονομάσει, ούτε ποιά είναι η χρησιμότητά τους, ούτε ποιός ο λόγος τοποθέτησής τους. Μπήκαν εκεί ένα χρόνο πριν και το μόνο που κάνουν είναι να στέκονται εκεί ακαλαίσθητες και ογκώδεις μπροστά απ τις προσόψεις των καταστημάτων. Αυτές οι πινακίδες είναι η αιτία της σκουντούφλας των καταστηματαρχών.

 

Οι οδηγοί σκουντουφλάνε κάθε μέρα στην κίνηση. Δρόμοι απροσπέλαστοι, οχήματα ακινητοποιημένα. Ένα σιδερένιο ποτάμι. Μια απόσταση διάρκειας 10 λεπτών έχει μετατραπεί σε οδύσσεια.

 

Άνθρωποι που βιάζονται να πάνε στη δουλειά τους ή να επιστρέψουν στο σπίτι τους έπειτα από μια κουραστική μέρα, δε θέλουν και πολύ να γίνουν σκουντούφληδες. Δε θα αναφέρω τι συμβαίνει αν κάποιο ασθενοφόρο ή όχημα της Πυροσβεστικής χρειαστεί να διασχίσει τους δυο δρόμους που δέχονται όλη την κίνηση. Σ’ αυτήν την περίπτωση δε θα μιλήσουμε για δυσθυμία ή σκουντούφλα αλλά για απελπισία.

 

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Το Άργος είναι μια απ’ τις θερμότερες πόλεις της Ελλάδας. Συχνά το θερμόμετρο σκαρφαλώνει ακόμα και πάνω απ’ τους 40 βαθμούς. Αυτές τις μέρες αποφεύγει ο καθένας να διασχίσει το απέραντο τσιμέντο της Ανάπλασης. Κάποιες φορές όμως όσο κι αν έχει αναπτυχθεί το αίσθημα της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης, οι άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν απ’ την πλατεία ή την τοποθεσία που ήταν το παλιό πάρκο. Σκουντουφλάνε τότε πάνω στα τσιμέντα και θυμούνται τα δέντρα που καρατομήθηκαν για να φυτρώσουν στη θέση τους τραπεζοκαθίσματα με αποτέλεσμα να μεμψιμοιρούν και να μετατρέπονται σε σκουντούφληδες.

 

Πάντα χαμηλόφωνα.

 

Τα βραδάκια του καλοκαιριού είναι δύσκολο οι άνθρωποι να κρατηθούν στο σπίτι. Ακόμα κι όταν ζουν σε μια πόλη χωρίς βλάστηση βγαίνουν αναζητώντας απεγνωσμένα λίγη δροσιά. Αν υπάρχουν παιδιά υπάρχει κι ένας λόγο παραπάνω να βγεις. Βγαίνουν για να παίξουν τα παιδιά. Και στο σημείο αυτό σκουντουφλάς πάνω στη μία και μοναδική στο είδος της παιδική χαρά. Η πρωτοτυπία αυτής της παιδικής χαράς είναι ότι δεν έχει παιχνίδια συνηθισμένα. Έχει αναχώματα. Κάτι σαν ανεστραμμένους χρωματιστούς ιπτάμενους δίσκους με ένα πέρασμα από κάτω. Και τα παιδιά μπαινοβγαίνουν ένα-ένα σ αυτό το κάτι σαν πέρασμα. Κι επειδή τα παιδιά στην πόλη μας είναι έξυπνα βαριούνται γρήγορα. Σκουντουφλιάζουν τα παιδιά, σκουντουφλιάζουν κι οι γονείς και φεύγουν. Κατευθύνονται τότε προς τη Ν.Κίο ή το Ναύπλιο που στερούνται πρωτοτυπίας κι έχουν συνηθισμένες παιδικές χαρές. Που δε σκουντουφλάς πάνω τους. Αλλά δε σκουντουφλιάζεις κιόλας.

 

 

Η πόλη αυτή πορεύτηκε ανά τους αιώνες ως Πολυδίψιον Άργος. Η έλλειψη του υγρού στοιχείου κανέναν δεν ενοχλούσε. Οι κάτοικοι έμαθαν να αγαπάνε τις πέτρες και τη λιτότητα του τοπίου. Ή έστω να την αποδέχονται. Ώσπου ένα ποτάμι άρχισε να κυλάει στο κέντρο της πόλης. Και για να κυλήσει το ποτάμι φτιάχτηκε και μια γέφυρα. Που χώρισε την πόλη στα δύο. Χώρισε και τους κατοίκους. Οι άνθρωποι σκουντουφλάνε καθημερινά πάνω της. Είναι απότομη. Δε μπορεί να διαβεί ο καθένας τη γέφυρα αυτή. Άτομα με κινητικά προβλήματα ούτε που το προσπαθούν. Ούτε και οι ηλικιωμένοι. Ούτε και οι συνοδοί ανθρώπων που κινούνται με αμαξίδια. Ούτε και οι γονείς με τα καροτσάκια των παιδιών. Κι έτσι όλοι αυτοί κάνουν το γύρο της πλατείας και κυκλοφορούν σκουντούφληδες και κατηφείς Από κάτω απ τη γέφυρα κυλάει το ποτάμι. Αν δεν σκουντουφλήσεις στη γέφυρα θα σκουντουφλήσεις στο ποτάμι. Διαφυγή καμιά.

 

Στα χλωριωμένα του νερά παρέσυρε παλιές συνήθειες, συλλογικές μνήμες, τη φυσιογνωμία της πόλης ενώ διατάραξε και τις σχέσεις των ανθρώπων.

 

Παρά τις ελπίδες που καλλιεργήθηκαν τα μαγαζιά πέριξ των όχθεων του ποταμού παραμένουν άδεια. Είναι φανερό πια ότι το καρναβάλι, η Μ. Παρασκευή και η γιορτή του πολιούχου αδυνατούν να συντηρήσουν τις ελπίδες. Πόσο μάλλον να συντηρήσουν επιχειρήσεις.

 

Οι θαμώνες λιγοστοί και σκουντούφληδες. Οι μαγαζάτορες και σκουντούφληδες και καταπτοημένοι. Το τοπίο αξιοθρήνητο. Οι διαβάτες σκυφτοί. Τα σεκιούριτι που φυλάνε το ποτάμι συνηθισμένοι στο ρόλο τους, σκουντούφληδες σκουντουφλάνε στην ερημιά.

 

Ένας απλός τρόπος για να γνωρίσει κανείς μια πόλη είναι να παρατηρήσει πώς δουλεύουν, πώς ζουν, πώς διασκεδάζουν οι άνθρωποι. Στη δική μας πόλη οι άνθρωποι δουλεύουν, ζουν, διασκεδάζουν σκουντουφλώντας στην ανάπλαση.

 

 

 

19 σχόλια

 1. σκουντουφλώντας και στο μίνι κολυμβητήριο!
  Πως γυρνούν τα χρόνια
  Ο δήμαρχος από τηλεοπτικός υποστηρικτής των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αργολίδας κάποτε
  Σήμερα γκρέμισε το κτιριο του πρώην Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Αργολίδας, χτισμένο με το υστέρημα των τσοπάνηδων και επίσης επί
  Θητείας του υποβάθμισε εντελώς την Χονδρική Αγορά Άργους μετατρέποντας τη σε αποθήκη εργοτάξιο των συνεργείων του Δήμου, ενώ άλλοι Δήμοι εντάσσουν στο ΕΣΠΑ, αγορές ή Δημοπρατήρια Τοπικών αγροτικών προϊόντων.
  Πως αλλάζει ο άνθρωπος!
  Πως αλλάζει η εξουσία τον άνθρωπο!
  “Επιτυχία” η ανάπλαση
  “Επιτυχία” το κολυμβητήριο
  “Επιτυχία” με νέα πλατεία σήμερα
  “Επιτυχία” στα σκουπίδια
  “Επιτυχία” με τα φαντ!!!
  Πως και “ξέφυγε η αξιοποίηση” των παλαιών σφαγείων?
  Πάντως παρά τη συνεχή πλύση εγκεφάλου
  Σκουντουφλώντας… διαπιστώσαμε
  ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΠΑΤΑΓΩΔΏΣ
  ΑΝΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ.

 2. Πάντως άρχισαν τα γκρεμίσματα στον γαλακτοκομικό, ενώ η άδεια κατεδάφισης που εκδόθηκε στις 25/5 αναφέρει ότι η έναρξη εργασιών μπορεί να γίνει τουλάχιστον 20 μέρες μετά…

 3. Ο καθένας μπορεί να έχει την αποψή του για το θεμα της ανάπλασης ως προς το αποτέλεσμα και την
  θετική ή αρνητικη συνεισφορά της στην πόλη.

  Εγω θέλω να μου απαντήσει κάποιος με ποιά κοινωνική εξουσιοδότηση ο ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αποφάσισε τόσο να αλλάξει τον χαρακτήρα της πόλης και να τον μετατρέψει σε τουριστικό
  (και το αποτέλεσμα ειναι ορατο δια γυμνού οφθαλμού..Ούτε τουρίστες έφερε αλλά έδιωξε τόσο τα Αργείτικα χωρία όσο και του Αργείτες με την ανάπλαση)…
  και με ποιο Συλλογικό Φορέα διαβουλεύτηκε πριν τον σχεδιασμό του έργου ?

  Σας απαντώ εγώ…….με κανέναν…… διότι απλουστατα δεν μπορεί λόγω ιδιοσυγκρασίας να διαβουλευτεί με κανένα και θελει πάντα ολη τη δόξα δικη του …μονο που τώρα θα ειναι όλη η αποτυχία δική του…..

  Φυσικά θα αποχωρήσει και δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές ως διωκόμενος απο τα συμφέροντα που δεν τον αφησαν να ολοκληρώσει το μεγαλειώδες έργο του……δηλ τη μεγαλειώδη καταστροφή….

  • δεν ειναι ο τυπος που αποχωρει ή υποχωρει Θα μεινει και θα το παλεψει μεχρι τελους. Και οχι με ορθοδοξους τροπους ,επειδη με ορθοδοξους τροπους θα χασει πανηγυρικα. Το παιχνιδι γινεται σκληρο και ολοι πρεπει ναμαστε προετοιμασμενοι για σκληρα χτυπηματα και μεθοδολογια αναλογη του καμποσισμου που με τοση επιμονη και σκληρη δουλεια εστησε .
   Και αυτο ειναι το προβλημα στην πολη και οχι η αναπλαση Η αναπλαση ειναι η αφορμη Η καταστροφη της πολης ειναι η αφορμη
   Η αιτια ειναι ο καμποσισμος

 4. Ναι όλοι μεγαλώσαμε με τα βρωμοπευκα..
  Καθόλου δεν μου λείπουν που ξεβρωμισε η πλατεία!
  Το θέμα με τους δρόμους όμως υπάρχει.
  Όχι ότι έχουμε και πολλές δυνατότητες σαν πόλη από θέμα ρημοτομιας..
  Ίσως βέβαια να βόλευε διέλευση χαμηλής ταχύτητας τουλάχιστον το πρωί από την πλατεία.
  Πάντως το απόγευμα και το βραδυ τα πιτσιρίκια με τα ποδήλατα το ευχαριστιούνται και με το παραπάνω..

  • για τα πευκα που ξεβρωμισε η πλατεια σε τι συζητηση να μπεις; Αλαλα τα χείλη. Για τα πιτσιρίκια που χαιρονται με τα ποδηλατα στην πλατεια ,ετσι γινεται σε ολες τις πλατειες των χωριων.Δε μπορει θα το θυμασαι

  • Ενώ σε πολλές ευρωπαικές πόλεις προσπαθούν να αυξήσουν με κάθε τρόπο το πράσινο,εδώ εμείς βλέπουμε τα δέντρα περιττά, το τσιμέντο ταιριάζει βλέπεις περισσότερο στην ψυχοσύνθεσή μας. Σε τσιμεντανθρώπους λοιπόν ,μάλλον αξίζουν αντίστοιχοι δήμαρχοι για να παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή τους.

  • Αφού αγαπητέ Geo S δεν σου λείπουν τα βρωμόπευκα όπως λες, άντε να τα εξαφανίσουμε και από το παλιό πάρκο του Μπόνη και από τον λόφο του Προφήτη Ηλία και από το λόφο της Λάρισας (όσα απόμειναν και δεν έχουν ήδη ξεραθεί). Εμένα όπως μου λείπουν οι ανθισμένες νεραντζιές – που απέμειναν ελάχιστες. Μου λείπουν τα παλιά φωτιστικά που έδιναν έναν χαρακτήρα ρετρό στην πλατεία, Μου λείπει το Καζινό που ισοπεδώθηκε χωρίς καμιά λογική. Μιλάμε για μια ανάπλαση η οποία αντί να φροντίσει να ενσωματώσει στο καινούργιο, το οποίο ήθελε να δημιουργήσει, στοιχεία και χαρακτηριστικά της πόλης που υπήρχαν για δεκάδες χρόνια τα ξεπάτωσε εν μια νυκτί και τα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Μια ανάπλαση η οποία δημιούργησε σειρά κυκλοφοριακών προβλημάτων τα οποία ακόμα προσπαθεί να επιλύσειη Δημοτική Αρχή και για τα οποία απ’ ό,τι μαθαίνω θα χρειαστεί ακόμη μια κυκλοφοριακή μελέτη – λες και δεν έφταναν ήδη δύο ή τρεις. Μία ανάπλαση η οποία αντί να εντάξει στην μελέτη της το στολίδι της Δημοτικής Αγοράς η οποία κακοποιείται καθημερινά από τους ενοίκους της και εγκαταλείπεται στην τύχη της με κίνδυνο να καταρρεύσει την άφησε τελείως έξω. Για να τελειώνω, όλοι εμείς οι Αργείοι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Έχουμε την Δημοτική Αρχή που μας αξίζει γιατί η πλειοψηφία από εμάς την εξέλεξε. Έχουμε τον δήμαρχο που μας αξίζει γιατί εμείς τον επιλέξαμε και με μεγάλο μάλιστα ποσοστό για να μας το υπενθυμίζει συνέχεια, έχουμε την αντιπολίτευση που μας αξίζει γιατί και αυτούς εμείς τους ψηφίσαμε. Έχουμε την ευθύνη που μας αναλογεί γιατί μπροστά στα τερατώδη που συμβαίνουν σιωπάμε και αδιαφορούμε. Περαστικά μας…

 5. Δυστυχώς και πάλι βλέπω για ακόμη μια φορά σε καποια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας να προτείνονται οι μικρότητες .

  Δεν είμαι κάτοικος του Άργους, σαν επισκέπτης προ ημερών όμως θαύμασα την περιποιημένη πόλη σας, το ωραιότατο κεντρικό παρκο με τα νερά και την γέφυρα , την καθαρή σας πόλη και πολλά άλλα !

  Εάν για μικροσυμφεροντα εκλογικά καταφερεστε εναντίον του Δημάρχου σας, τότε ΚΑΚΩΣ !

  Αν μη τι άλλο εκτιμήσετε το έργο του και απολαύστε την πόλη σας, το πολύ όμορφο Άργος ….

  Την πατρίδα του Μέγιστου των Ελλήνων !

  Προσωπικά, ΕΥΓΕ στον Δήμαρχο σαςγια το έργο του.

  • αν δε ζειτε, δε δουλευετε ή δεν εχετε εδω την καθημερινοτητα σας πως μπορειτε να εχετε αποψη; Εδω δε μιλαμε για την εικονα της πολης και δε μιλαμε μονο για το κεντρο που εσεις ως επισκεπτης βλεπε και θαυμαζετε .Μιλαμε για την υποβαθμιση της ζωης των κατοικων
   υγ το contes επιθετο ειναι ή τιτλος ευγενειας

  • Μάλον Mario, δεν έχεις δει πάρκο με νερά και γέφυρες.
   Δεν έχεις πάει σε άλλη πόλη με νερά με πάρκα με γέφυρες;
   Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ήρθες στη πόλη μας, σε μάγεψε και παρακολουθείς τον τοπικό τύπο και παρενβαίνεις.

 6. Η εικόνα του Δημάρχου στο τελευταίο διαγγελμά του ήταν αυτή του ανθρώπου που κανείς δεν θέλει να έχει για φίλο του. Μας απαρίθμησε για άλλη μια φορά τα έργα που έχει κάνει για τη πόλη του Άργους
  Προφανώς για το Δήμαρχο ο Δήμος που διοικεί είναι μονο η πλατεία του Άργους.
  Πρέπει να εμπεδώσει και ο ίδιος ότι η ανάπλαση είναι η καταστροφή της πόλης.
  Το Άργος έχασε την ταυτότητά του.
  Τα κυπαρίσια της πλατείας και του πάρκου ήταν για μας η ζωή μας.
  Με αυτά μεγαλώσαμε.
  Κάναμε εκεί τις κοπάνες από το σχολείο,
  Εκεί στο πάρκο κλείσαμε τα πρώτα εφηβικά μας ραντεβού.
  Αντί οΔήμαρχος να αναβαθμίσει κέντρο δίνοντας ζωή στη πόλη και τους πολίτες τι έκανε;
  Είδε το κέντρο σαν ένα μεγάλο οικόπεδο που του χάρισε ο πατέρας του και θέλησε να το εκμεταλευτεί.
  πόσες καφετέρειες θα γίνουν; πόσα θα εισπράξω μαύρα ή άσπρα δεν έχει σημασία.
  Τ’ωρα ο κόσμος έχει καταλάβει ποιος είναι.
  Το μόνο που τον νειάζει είναι ο εαυτός του και η τσέπη του.
  Όμως έχει και έναν καημό.
  Θέλει να εξαφανιστούν όλοι οι αριστεροί, όλοι οι μετανάστες, όλοι οιπρόσφυγες όλοι όσοι διαφωνούν μαζί του, όλοι όσοι δεν γουστάρει.
  Δεν ήθελε να αναφερθεί πάλι στο θέμα Μπουτάρη αλλά είπε τα ρατσιστικά και φασιστικά του. Θα τον προφύλλασε λέει γιατ’ι είναι υπέργυρος και είναι θεσμός όχι γιατί και αυτός δικαίωμα να έχει άποψη όπως έχει και Καμπόσος.
  Αλήθεια η εικόνα αυτή του δημάρχου Άργους – Μυκηνών ήταν μια πολύ θλιβερή εικόνα.
  ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ.

 7. Κα Πετσιώτη δεν έχετε καταλάβει ότι δεν πρόκειται για παιδική χαρά αλλά για κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού;;;…οι μεγάλοι στόχοι στα υψώματα είναι ότι πρέπει για νεοσύλλεκτα…νήπια..

 8. Το Άργος από εμπορικό κέντρο κατάντησε μια φάρσα, όπως ακριβώς όποιος/όποιοι ( ; ) το οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

 9. Σκουντουφλήσαμε στο Άργος με τους άχρηστους και φαφλατάδες που κατέστρεψαν τη πόλη μέσα σε 7 χρόνια και την οικονομική της ζωή.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ [email protected]

Από τεχνική εταιρεία ζητείται προσωπικό για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Άργους

1) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (JCB, ΤΣΑΠΑΚΙ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ) ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ...

Οι Άγιοι Θεόδωροι και το σπίτι του Θ. Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο (μια πρόταση του Χρ. Πιτερού)

Φωτογραφία από τη δεκαετία του 1950 με το σπίτι του Κολοκοτρώνη και τους Αγίους Θεοδώρους Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελευθερίας και της πατρίδας...

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους στο Cοlour’s Spot, στο Ναύπλιο

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Colour's Spot στο Ναύπλιο (Αντωνοπούλων 6). Ο πολυμερής πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό ερασιτεχνών, επαγγελματιών αλλά...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ο Γιάννης Γκιόλας στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Σε πανηγυρική τελετή έγιναν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην...

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του συνταγματάρχη και βουλευτή Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην...

Διήμερο εκδηλώσεων στο Ναύπλιο για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμώντας την επέτειο...

Κύπρος: Εντυπωσίασε η ταινία του ΕΠΑΛ Άργους για τον «Άγνωστο Σωτήρα»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου...

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ...

Προτείνουμε...