Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Νέα έξοδα από το Δήμο Άργους για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων – Θα μεταφέρονται και από Νεμέα, Επίδαυρο

 

Ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης ‘Αργους – Μυκηνών

«Άλλος Δρόμος»

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας/5/2018 η παράταξη Καμπόσου έφερε με την προσφιλή μέθοδό της, του κατεπείγοντως, και ψήφισε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να πληρωθεί από χρήματα του Δήμου η νομική εταιρεία “Χρ. Ψαράκης και Συνεργάτες” ώστε να καταρτίσει προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στο Δήμο Άργους – Μυκηνών και στους Δήμους Νεμέας και Επιδαύρου για την διαχείριση – ανακύκλωση και κομποστοποίηση των στερεών αποβλήτων των παραπάνω δύο Δήμων από τον Δήμο μας.

 

Ένας Δήμος σαν τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, που συνεχίζει να χρησιμοποιεί ΧΑΔΑ χωρίς καμία άδεια εδώ και πολλά χρόνια, που δεν έχει κάνει τίποτα για την ανακύκλωση όπως θα όφειλε με βάση τον νόμο (μία από τις τελευταίες μεγάλες πόλεις που δεν ανακυκλώνει απορρίμματα στην Ελλάδα), που δεν έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα ούτε ένα τούβλο στο χώρο που έχει χωροθετηθεί για να φτιαχτεί η μονάδα ενδιάμεσης διαχείρισης των απορριμάτων και πριν ακόμα ξεκινήσει το έργο, έχει αναπροσαρμόσει τον προϋπολογισμό του κατά 35%, λόγω του ότι όπως δικαιολογήθηκε ο Δήμαρχος Καμπόσος και η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ήξεραν ότι ο χώρος κατασκευής του έργου της ενδιάμεσης διαχείρισης έκρυβε στο υπέδαφός του απορρίμματα που είχαν θαφτεί κατά το παρελθόν.

 

Με αυτή τη λογική λοιπόν θα μεταφέρει τώρα στον χώρο της χωματερής στα Γκριμάρια Άργους, πολύ κοντά στην πόλη και στις Δημοτικές κοινότητες της Δαλαμανάρας και της Νέας Κίου, εκτός από τα σύμμεικτα απορρίμματα του Δήμου Άργους και τα απορρίμματα των Δήμων Νεμέας και Επιδαύρου αδιαφορώντας για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα και όσα θα δημιουργήσει στο μέλλον στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

 

Όπως ήταν φυσικό η παράταξη “ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” δεν ψήφισε το κονδύλι για την πληρωμή της νομικής εταιρείας για την συγγραφή των συμβάσεων, είναι απέναντι στην μεταφορά των απορριμμάτων από όλη την Αργολίδα στα Γκριμάρια Άργους και παραμένει προσηλωμένη στο πρόγραμμά της για διαλογή των απορριμάτων στην πηγή με 4 ρεύματα (χαρτί – γυαλί, σιδηρούχες συσκευασίες – πλαστικά – οργανικά), με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, την εκ νέου χρήση υλικών και την επανεισαγωγή τους στον κύκλο παραγωγής που οδηγεί τελικά στη μείωση των ανταποδοτικών τελών που είναι από τα υψηλότερα στην Πελοπόννησο.

 

Η Μείζων Αντιπολίτευση

     
3 Σχόλια
 • Avatar
  Ανώνυμος 25 Μαΐου 2018

  Ψαράκης και κουμπάροι

  0

  0
 • Avatar
  Καραμπουρνακι 24 Μαΐου 2018

  Τον μεγαλο ογκο του σκουπιδιου διοξινης κ μποχας δεχεται η κιος.. Κ κανεις πολιτισμενος απο κει δεν μιλα. Αφου ως εκπροσωπο τους επελεξαν τον μαιντανο -κολοκοτρωνη που δηλωνει τριπολιτσιωτηςμε 700 σταυρους παρακαλω….κ αυτοι χορευουν κ τραγουδουν στο ρυθμο της σουλτανας…. Με τα πολλα γιουσουφακια της………….

  0

  1
 • Avatar
  Ματιλντα 24 Μαΐου 2018

  Σε λίγο θα μεταφέρονται κατά δω και τα σκουπίδια Παπούας-Νέας Γουινέας

  7

  0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.