Αγορά μεταχειρισμένου τρακτέρ – Τι να προσέχουμε

 

Συχνά, οι αγοραστές μεταχειρισμένων τρακτέρ (και γενικότερα οχημάτων) πέφτουν θύματα από τους πωλητές. Για άλλα πληρώνουν και τελικά βρίσκονται προ εκπλήξεων…

 

Παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες σε υποψήφιους αγοραστές τρακτέρ:

 

 

1 Απαιτούμε να το δει κάποιος ειδικός τεχνικός, μάστορας, τον οποίο εμπιστευόμαστε, πριν δώσουμε την όποια προκαταβολή.

 

2 Δεν δίνουμε την όποια προκαταβολή, αν δεν μας δώσει ο έμπορος έστω κάποιο απλό χαρτί, που να αναφέρει το ποσό το οποίο το δώσαμε και τη συνολική τιμή που συμφωνήθηκε.

 

3 Μεγάλη προσοχή σε πληρωμές χωρίς αποδείξεις. Πέρα από το παράνομο της υπόθεσης, αν θεωρηθεί πως το τρακτέρ δεν ανταποκρίνεται στα συμφωνηθέντα, είστε παγιδευμένοι. Αν απαιτήσετε να το επιστρέψετε και να πάρετε τα χρήματα που δώσατε, τότε θα πάρετε μόνο αυτά για τα οποία έχετε παραστατικά. Τα άλλα τα χάσατε.

 

4 Δεν παραλαμβάνουμε το τρακτέρ, αν δεν μας παραδοθεί η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες.

 

5 Αναφέρεται γραπτά στην εγγύηση πως το τρακτέρ θα το παραλαμβάνει για την επισκευή του και θα το επιστρέφει ο έμπορος στο χώρο σας (αλλιώς πέρα από την ταλαιπωρία, εσείς θα απελπιστείτε αν μεταφέρετε και παραλάβετε το όχημα μια δυο φορές για λύση σοβαρών προβλημάτων και δεν υπάρχει αποτέλεσμα).

 

6 Βασικότατο ζήτημα η καλή φωτογράφηση του τρακτέρ, όταν συμφωνούμε στην αγορά του (πανεύκολο, αφού όλα τα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν δυνατότητες φωτογράφησης). Έτσι αποκλείετε τη κακόβουλη ενέργεια να αφαιρεθούν εξαρτήματα (πχ εργαλειοθήκη) ή να αλλάξουν τα ζαντολάστιχα και τα φτερά του τρακτέρ κλπ. Και μη μου πείτε πως δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μωρέ …όλα γίνονται.